Madeira Enduro Vibes 2018 – ендуро тур на остров Мадейра

Избягайте от зимата за една седмица уникално каране на о-в Мадейра, Португалия, превърнал се в една от най-популярните и интересни дестинации за ендуро и даунхил ваканции!

Облагодетелстван от субтропичния си климат, островът се радва на изключително топло и слънчево време през цялата година, което в комбинация с уникалния планински ландшафт и изобилието от разнообразни пътеки е гаранция за истински забавно каране!

Пътеките на Мадейра са наистина уникални от гледна точка на това, че тук се кара почти 100% по специално направени за каране трасета, които са изградени и поддържани от местите колоездачи и компаниите, предлагащи маунтин байк турове. Островът, макар и малък по размери, представлява една доста просторна планинска верига, достигаща 1860 м н.в, която е разчупена от много долини и разделена на няколко зони с различен микроклимат. Това определя и облика на пътеките за каране, които са разпределени също в няколко района. Източната част на острова над столицата Фуншал предлага каране по технични пътеки с много завои, каменни секции и корени, разположени в борови и широколистни гори. Тази зона беше арена на един от най-интересните кръгове от Световните ендуро серии през 2017 г.! Северната част от острова е доста по-влажна и прилича на джунгла, а естествените пътеки са скрити между изобилието от корени под гъстите корони на лавровите дървета. Южната и западна части на острова са по-слънчеви и сухи, тук карането е по открити тревни била и сред високи евкалиптови гори, предлагащи много бързи и отворени пътеки, изпълнени със скокове, скали и технични естествени участъци. Впечатляващите гледки дебнат от всеки ъгъл, а възможността да завършите карането на брега на океана с питие в ръка е нещо наистина незабравимо!

Тук идва време да споменем и за нашия „вътрешен човек“ и ваш водач в това приключение – Добромир Добрев, който работи вече четвърти сезон като водач (а също и изгражда трасета) с една от първите компании, предлагащи ендуро турове на острова – Bikulture Madeira. Станал вече част от местната сцена и добре запознат с всяка една от известните (а и с тайните!) пътеки в Мадейра, той ще ви разведе из всички интересни кътчета на острова и запознае с местната култура и история, вкусната храна и гостоприемство на хората. Едно видео с негово каране по (само) две от пътеките на Мадейра можете да гледате тук: http://www.mtb-bg.com/index.php/gallery/video/4926-video-2017-madeira-vibes.

Реклама

Предложението ни за тази едноседмична ендуро ваканция включва:
– 7 нощувки – настаняване в къща за гости или апартамент в едно от най-спокойните и красиви селца на острова – Жардим до Мар (Jardim Do Mar, Madeira, Portugal). Възможно е настаняване и в някое друго населено място в зависимост от заетостта и предпочитанията на групата (подлежи на допълнително доуточняване).
– 5/6 дни каране с водач и извозване с бус и ремарке. Почти всички пътеки стартират в близост до асфалтови пътища, като на места има много кратки изкачвания или въртене по равни черни пътища за достигане до началото на пътеките. 
– Каране във всички големи зони с пътеки на острова, включително пътеките, използвани за Светоните ендуро серии. 
– Посещения на интересни природни забележителности в различни точни на острова. Възможност за разходка из столицата Фуншал и други интересни населени места.
– Трансфери от и до летището
– Помощ при избор и резервиране на полет.

Цена на човек в група от минимум 4 души: 600 евро.
Период на пътуването: 3 – 10 Март 2018 г.

За повече информация и записвания може да се свържете с нас чрез съобщение тук или на email : [email protected].
В страницата на събитието ще публикуваме допълнителна информация и разяснения по всички интересуващи ви въпроси!

https://www.facebook.com/events/1030096917130511/

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>