Алек Бонев с четвърто място в Bucuresti MTB Race 2017

В събота, 04 ноември 2017 г. , в Букурещ се проведе състезанието по планинско колоездене Bucuresti MTB Race (36 км крос-кънтри) в най-големия естествен природен парк в европейска столица Вакарещи. Състезанието е смятано за своеобразен финал и закриване на състезателния сезон в Румъния – факт, който доведе в Букурещ елита на румънското и молдовското планинско колоездене.

В него взе участие и Алек Бонев, единствен състезател от България, в категория юноши до 18 години. При изключително силната конкуренция, той успя да заеме престижното четвърто място.

За Алек това бе отличен завършек на състезателната 2017 г. и едва второ класиране извън подиума. Той завърши сезона с общо 17 медала и само две четвърти места, като още от днес усилено тренира за реванш на Bucuresti MTB Race 2018 г., когато ще се бори в същата възрастова група.

Реклама

Самото състезание е с перфектна организация. Още от предходната вечер бяха блокирани големи булеварди в зоната на старта. Осезаемо присъствие на полиция, жандармерия, лекарски екипи и дори пожарен автомобил и около десет пожарникари заеха своите места по трасето. Няколко телевизионни репортери и управата на природния парк постоянно бяха фокусирани главно към най-малките състезатели, за които имаше отделен старт на по-къса дистанция. Победителите получиха и фиданки от дръвчета, които заедно да засадят в околностите на парка.

Bucuresti MTB Race е едно великолепно организирано състезание, по нищо не отстъпващо на стартовете в западна Европа, и ще е хубаво да видим повече български състезатели в него.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>