Кладова – Бялата скала – Велинград (синя маркировка)

Наскоро почистихме и маркирахме доста пътеки в участъка Велинград – Юндола. След това направихме и тестово каране по една от пътеките от неработещата хижа „Кладова“ през лобното място на Вела Пеева, ловен дом „Самоводица“ до Стария чарк. Маркировката продължава до Велинград, но в последната част е път. Пътеката е скоростна и подходяща за широк кръг колоездачи – със средна трудност, ако не е мокро. Иначе трябва да се има едно наум, защото корените и камъните се хлъзгат доста.

Достигането до началната точка може да бъде от Юндола по билната червена маркировка или от Велинград по асфалтовия път от кв. Каменица. Има и други варианти.

В близост до пътеката има още две почистени тази година: заслон Локвата – Славееви скали – Велинград (жълта маркировка) и Кладова – Печенешка скала – Велинград (зелена маркировка). Нагледнo може да се видят тук http://kade.si/#map=15/2665041.35/5170032.71/0 .

Повече за инициативата за възстановяване на пътеките в рида Алабак, Западни Родопи може да намерите тук: https://fb.com/alabak.info

Реклама


Ако желаете да изпратите видеоклип за тази рубрика, тук е описано къде и как можете да го направите: http://www.mtb-bg.com/index.php/trails/trails-video/4774-trails-video-intro.