Стивиан Гатев бе най-бърз в румънския Национален шампионат

03.09.2017 г. Тъкмо приключи награждаването на състезанието в Румъния, и по-точно в Синая. Това е техният ДЛОШ, в който, естествено, не участваме, но бяхме учтиво поканени да се включим в група ОУПЪН.

Всъщност това бе и най-голямата група – 42 души.Втората по големина група бяха Masters – 22, Юноши – 14,деца – 6, Жени – 2, Хардтейл – 2 и най-важната група ELITE беше от 17 човека. Представители от България бяха Виктория Гончева и Стивиан Гатев.

Квалификациите преминаха в унисон с прекрасното слънчево време. Стиви финишира с най-добрия резултат (9 секунди преди вторият). а Вики, все още повлияна от бедата с извадената гума, застигнала Грег Минар, реши да изживее този вариант и върху себе си в квалификационното спускане и установи, че доста трудно може да се постигне резултат с оплетена гума в спиците.

В кратката почивка между квалификациите и финала боговете полудяха и обсипаха простосмъртните обилно с дъжд. Това промени абсолютно всичко – настроението на карачите, влажността на корените… Теренът се разкаля, нуждата от гуми за кал стана остра, лифтовете спряха, стартът бе отложен с 30 минути.

След отминаването на аварийната ситуация Стиви стартира и до средата на финала беше с най-добро време. Казвам до средата, понеже поради обилното количество дъжд финалите бяха спрени.

Обаче за зла участ Вики изостана от центъра на тежестта си и… 5 лв. Рамото ѝ решило да излиза от тялото, но Вики с бързо наместване като във филмите коригира луксацията и спортната злоба изпълни тялото с адреналин и създаде новина. Гончева даде трето време на финал в смесена категория от 42 души.

След дългото време дъжд състезанието бе отменено, като времената само на категория ELITE останаха тези от квалификациите. Всички докосваха Вики, за да се убедят че е реална. Адмирации за геройските постижения на нашите състезатели!

Реклама

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>