Enduro World Series – календар за 2018 г.

Организаторите на Световните ендуро серии обявиха наскоро календара за 2018 г., оставайки верни на стремежа си да откриват и показват някои от най-добрите места за каране в света.

За сериите това ще е шести сезон и той отново ще включва осем състезания, разпределени върху три континента. Първата половина от сезона ще започне с четири изцяло нови места-домакини.

Началото ще бъде през месец март, когато EWS ще започнат отново в Южна Америка. Първият кръг ще е в Чили, но на ново място – Ло Барнечеа. Разположено е непосредствено до столицата Сантяго, но близостта на големия град не бива да ви подвежда – състезанието ще бъде трудно, двудневно изпитание във високите Анди, където карачите ще срещнат „лунни пейзажи“, по каквито не са карали до момента.

Вторият кръг ще е на същия континент, но за първи път сериите ще посетят Колумбия. В изключително разнообразните околности на Манизалес участниците ще срещнат всичко – от иглолистни гори до гъсти джунгли и плантации за кафе. Състезанието ще започне с градски пролог, последван от пълен ден в окръжаващите планини.

Завръщането в Европа също ще се случи на ново място – Оларг – Монтан дю Кару във Франция. Районът е известен със състезанието Epic Enduro, а състезателите могат да очакват сухи, скалисти пътеки, обикалящи около средновековното селище. Надпреварата ще е двудневна и в типичен френски стил, който ще тества докрай физическите и техническите възможности на участниците. 

Четвъртият кръг не само е на ново място… За пръв път в сериите едно състезание ще се проведе на територията на две държави – Словения и Австрия. Карането ще започне в Ямница, Словения, по чудесно оформени от човешка ръка пътеки, а през втория ден ще продължи в Петцен, Австрия, където състезателите ще се изправят пред някои от най-дългите етапи в историята на сериите. Не стига това, ами при трансферите ще има дори и подземно каране – с гаранция това ще бъде едно от най-разнообразните и интересни събития в календара!

Реклама

Петият кръг ще се развие на позната територия. Позната, но неомръзваща! Планините край Ла Тюил, Италия предлагат изключително качествени пътеки и класическо алпийско каране с дълги и стръмни спускания, тежки изкачвания и малко подпомагане с лифт, за да се запази балансът откъм забавление. EWS за трети път гостува на Ла Тюил и има защо!

Уислър, Канада, шести кръг. Еднодневна класика, която често се оказва решаваща за сезона със своите трудни и технични етапи, включително един чудовищен, в който времената гравитират около 17-18 минути… Част от фестивала Crankworx, това състезание предлага не само трудна битка, но и много странични възможности за каране и забавления.

Аинса Собраре в Испания бе успешен домакин на сериите през 2015 г. и отново ще внесе южняшки и исторически привкус, тъй като двудневната надпревара ще започне от един средновековен замък, преди участниците да се отправят към околните баири, за да опитат прашните пътеки в подстъпите на Пиренеите.

Както обикновено, краят ще бъде поставен в града с най-подходящо за целта име – Финале Лигуре. Има обаче и други дадености, които „пазят“ домакинството на този курорт – слънце, стотици километри първокласни пътеки и възможността да се топнеш в морето след цял сезон бъхтене. Безценно!

http://www.enduroworldseries.com/

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>