Предложения лято 2017 | Drag Zone

Можем да приемем, че лятото е тема на тази статия само заради това, че сме в разгара му – иначе продуктите от Drag Zone, които ви представяме, са подходящи за всяко време и всяко каране, така че разгледайте ги добре и… знаете къде да ги намерите.


Drag Swoop Pro 27.5″ 2017

AM/ендуро велосипедът на Drag вече може да се похвали с доста опит и успехи по разнообразните етапи на българските ендуро състезания. Вярно е, че главна заслуга за това има Димитър Мънев – той го може, но и неговият Swoop също го може!

Рамката на Swoop може да се похвали с повечето съвременни технически решения като конусовидна челна тръба, проходна задна ос, средно движение PressFit и вътрешно окабеляване. Тръбите са тройно изтънени (припомняме, това ще рече, че в рамките на дължината на тръбата дебелината на стените се променя два пъти – от по-дебели към по-тънки и още по-тънки), някои от тях са и хидроформовани, така че да се постигне идеален баланс между тегло, здравина и коравина – все ключови характеристики за разнородните условия, в които се очаква да бъде каран един велосипед със 160 мм ход на окачването. Колелата са с размер 27.5 и са наплетени ръчно от производителя.

Задният амортисьор X-Fusion се задвижва от четиризвенна система на окачване с реална опорна точка. От едно кратко тестово каране, още когато Swoop беше прототип, си спомняме, че педалирането е доста ефективно, а за спускането най-добре говорят резултатите на Митко Мънев.

Геометрията на Swoop е интересна с това, че не съвпада изцяло с актуалните тенденции за дълги рамки и малък челен ъгъл. Велосипедът се предлага в три размера, а данните за тях можете да видите в тази таблица:

Не ни разбирайте погрешно – рамката в никакъв случай не е прекалено къса, но се вижда, че дължината на горната тръба е по-малка от повечето днешни рамки за съответния размер, а челният ъгъл е 67°, което всъщност е една много универсална стойност, която пасва добре на най-разнообразно каране – както байкпарк сесии и ендуро състезания, така и диви, технични пътеки, които никога не са били мислени за каране на велосипед, но са все така приятни за превземане на две колела. Именно на по-спънати и тесни места по-малката дължина на байка може да е сериозно предимство, така че хората, които обичат да карат по такива терени, могат да намерят своя „партньор“ в лицето на Swoop.

Вилката е X-Fusion Sweep RL2 със 160 мм ход, реглаж на разгъването и заключване, а задвижването е с компоненти Shimano Deore и SLX, с два венеца отпред и 10 скорости отзад. Спирачките също са Shimano SLX – доказано добри и надеждни, а периферните компоненти са със собствената марка Cox и са съобразени с предназначението на велосипеда.

А в момента Drag Swoop Pro даже е на промоционална цена!

3290 лв. 2990.00 лв. от DragZone.bg


MTB обувки Mavic Crossride XL

Отскоро в магазините Drag Zone можете да намерите широка гама от обувките на Mavic, сред които има някои наистина впечатляващи продукти, които докарват алчни пламъчета в погледа ни. Такъв е и моделът за All Mountain и ендуро Crossride XL, който е разработен съвместно с Фабиен Барел.

Обувките са полувисоки, със специфична „яка“ над глезена, която пречи на пясъка, камъчетата, клонките и листата да влизат към стъпалото, и с повдигната вътрешна част, която защитава кокалчетата. Предназначени са за педали с автомати, поради което подметката е корава, за да предава по-ефективно силата. Наред с това обаче агресивните грайфери осигуряват добро сцепление с пътеката, в случай че ви се наложи да ходите по нея, а специалната каучукова смес Contagrip® се грижи за добро „залепване“ върху всякакви повърхности. Във вътрешността на подметката има вложка от EVA пяна за абсорбиране на вибрациите, а и цялостно конструкцията, материалите и изработката са такива, че да осигурят максимален комфорт за краката, въпреки спортния характер на обувките. В това отношение си струва да споменем и стелките Ergo Fit OrthoLite®, които са с двойна плътност, запазват стъпалото по-хладно и сухо и повишават удобството при ходене пеша.

Комфортът без съмнение включва и добро проветрение – многото елементи от мрежест плат се грижат за вентилацията и за бързото съхнене. Визуално обувките са леки и тънки, но това не е за сметка на добрата защита, особено в областта на пръстите, където е използван гумиран, твърд материал.

Закопчаването е чрез системата Quick Lace (с едно издърпване на шнур от кевлар и арамид), която се намира под капак с велкро-лепенка, и ремък със щрамер Ergo Ratchet, позволяващ достатъчно фин реглаж и надеждно закопчаване без отпускане.

Теглото на чифт обувки Crossride XL е 920 грама. В България се предлагат размери 42, 42.5, 43, 44 и 45, а ако яркият жълт цвят, който е запазена марка на Mavic, ви се струва прекалено „крещящ“, има и доста по-универсална цветова комбинация от черно и бяло.

279.00 лв. от DragZone.bg


Шорти Endura Singletrack III

Много от читателите ни няма да прочетат нищо повече от името на тези панталони, защото знаят какво предлагат те – здравина, удобство и отлични характеристики. Третото (актуално) поколение на модела Singletrack запазва основните детайли, които направиха предишните модели с това име толкова успешни, а именно:
– Удобна и универсална кройка, която е достатъчно широка, за да осигурява свобода на движенията, но не толкова, че да не се закача по велосипеда.
– Здрав плат Cordura® с водоустойчиво покритие.
– Възможност за регулиране на пояса чрез ластична конструкция и велкро-ремъци.
– Два джоба отпред и два задни джоба на бедрата.
– Ципове, отварящи достъп към мрежести отвори за проветрение в предната част на крачолите.
– Система Clickfast, която прави шортите съвместими с клинове/бельо Endura с омекотяваща подложка.

Към това Singletrack III добавя малко по-тънък плат за основните панели, който е по-мек и удобен при допир, по-лек и проветрив, но все така здрав и устойчив на протриване. Новост е и джобът на кръста отзад, който може да побере още някоя дреболия, особено ако сте от хората, които предпочитат да карат без раница.

Singletrack III се предлага и в някои ярки, живи цветове, както и в неутралната (консервативна) черна разцветка.

119.00 лв. от DragZone.bg


Vaude Bike Alpin 25+5

Лятото е време за дълги преходи, карания на високо и приключения в най-дивите кътчета на планините. Раницата Vaude Bike Alpin също е предназначена за такива условия!

Нека започнем с две от най-важните характеристики на раницата. Първо, тя притежава система за регулиране на дължината на презрамките (F.L.A.S.H.), така че да я настроите перфектно според тялото си. Второ, при нужда можете да увеличите основния обем с 5 литра, за да съберете допълнителната екипировка за някои многодневен преход. В случай, че няма да използвате вместимостта изцяло, можете да я компресирате чрез страничните ремъци.

Както всяка хубава раница за планинско колоездене, Vaude Bike Alpin разполага със система за прикрепяне на каска, дъждобран и джоб за хидратиращ резервоар. Можете да добавите и друга защитна екипировка (например наколенки/налакътници чрез страничните ремъци).

Джобовете и отделенията са многобройни, така че не само да съберете доста багаж, но и да го разпределите и организирате удобно, така че всяко нещо да ви е подръка и лесно достъпно. Без претенции за изчерпателност можем да изброим основният товарен отсек, допълнителното отделени в дъното, мрежест джоб отстрани, джоб за карта, преден джоб с органайзер и др.

Джоб има и на кръстния ремък, който е широк, мек и вентилиран, така че хем да осигурява добро разпределяне на теглото и сигурно фиксиране на раницата, хем да не ви запарва в топлите летни дни. Вторият ремък е на гърдите.

Раницата разполага със светлоотразителни елементи, както и с възможност за прикрепяне на допълнителна задна светлина. Това важи и за дъждобрана.

Размерите на Bike Alpin са 49 x 25 x 25 см, а теглото е 1166 грама.

149.00 лв. от DragZone.bg


Слънчеви очила Rudy Project Spinhawk

И накрая, ако искате да сте стилни както в планината, така и на плажа, в бара или край басейна,можете да заложите смело на този модел очила на Rudy Project. С модерен дизайн и тонирани защитни плаки, те не само осигуряват отлична защита на очите, но и са многофункционални и изглеждат по-скоро ежедневни, отколкото спортни. Така е, но и спортистите имат ежедневие, а и Spinhawk със сигурност няма да се уплашат от каране по пътеките или други спортни активности, ако решите да ги ползвате за такива. За да можете да ги запазите дълго в добро състояние, очилата идват в комплект с торбичка от микрофибър, подходяща и за почистване на плаките.

129.00 лв. от DragZone.bg

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>