Велоучилище МТБ-БГ – Курс за начинаещи и напредващи – Боровец, 30 юли 2017 г.

Вторият еднодневен курс в последния уикенд на юли е с малко по-широк обхват (начинаещи и напредващи) и ще се проведе по трасето All Mountain в байпарк Боровец на 30 юли 2017 г.

Ще караме по чудесното трасе All Mountain, което едновременно е достъпно като трудност за начинаещи и в никакъв случай не е скучно за напредващи и напреднали. Достъпът до него не е чрез лифт, а на самоход. От Боровец до началото му са около 15-30 минути изкачване в зависимост от темпото. Планираме да направим две качвания и спускания.

НИВО: начинаещи и напредващи
Как да определите нивото си е обяснено ТУК.

МИНИМАЛЕН БРОЙ УЧАСТНИЦИ: 4

МАКСИМАЛЕН БРОЙ УЧАСТНИЦИ: 8

ТАКСА: 30 лв./човек
Таксата за участие се заплаща на място в деня на обучението.

Таксата включва участие в упражнения с инструктор за усвояване на основните техники за каране на планински велосипед.

Таксата НЕ включва застраховки, транспорт, настаняване, храна и други подобни услуги.

Реклама

ПРОГРАМА:

Неделя, 30 юли 2017

09:00 – среща на платения паркинг в началото на курорта; https://goo.gl/maps/V9nhSBjgxaR2 *
09:00 – 09:30 – Регистрация
09:30 – 10:30 – Кратки начални обяснения и упражнения (на някой подходящ паркинг в курорта, ако е останал свободен такъв)
10:30 – 13:30 – Изкачване на самоход и първо спускане със спирания за упражнения и повторения
13:30 – 14:30 – Обедна почивка, желателно е участниците да си носят храна от типа на сандвич, енергиен десерт или каквото друго преценят, но при желание от тяхна страна може да седнем и в някое от близките заведения.
14:30 – 17:30 – Изкачване на самоход и второ спускане със спирания за упражнения и повторения

*Срещата на посочения платен паркинг по никакъв начин не ви обвързва с паркиране на автомобила там. Избрахме това място, защото целият курорт в момента е разкопан и повечето от безплатните паркинги не са лесно достъпни, т.е. за нас това е сигурно място, на което да паркираме и да ползваме за събиране на групата, регистрация и подписване на декларациите, издаване на касови бонове и т.н. Вие можете да паркирате където другаде си намерите и да дойдете на указаното място. Паркингът се намира лесно – при влизането в курорта откъм София, преди да започнат хотелите и заведенията, е отдясно на пътя.

ИЗИСКВАНИЯ КЪМ УЧАСТНИЦИТЕ:
– Да са на възраст 18 години или повече.
*Участници от 12 до 17 години ще бъдат допускани в обученията за начинаещи само в присъствието на родител, който да ги наблюдава. Участници на възраст от 14 до 17 години може да бъдат допуснати и в заниманията за напредващи, ако в тях участва и техен родител, който да носи отговорност за действията им.
– Да носят каска и ръкавици по време на упражненията – задължително!
– Препоръчително е да носят и допълнителна защитна екипировка – очила, наколенки, налакътници и др.
– Да участват с изправен планински велосипед.
– Да са заплатили таксата за участие (заплаща се на място преди започване на обучението).
– Да подпишат пред инструктора Декларация за освобождаване от отговорност.
С общото съдържание на декларацията може да се запознаете ТУК, но някои редове в нея ще са индивидуални за всяко обучение, така че конкретните декларации ще се подписват на място.
– Препоръчително е всеки участник да има Планинска застраховка и застраховка „Злополука“.
*Тези застраховки могат да ви спестят разходи в случай на травма, оказване на първа помощ, спасяване в планината и други неприятни ситуации. Организаторите на събитието не носят отговорност за каквито и да е разходи, възникнали за участниците във връзка с такъв инцидент.

ЗАПИСВАНЕ

Желаещите да участват в мероприятието трябва да се запишат най-късно до 13:00 ч на 28 юли 2017 г. чрез попълване на формуляра долу. Посочват се трите имена на участника, възраст, e-mail и телефон за обратна връзка. Местата са ограничени! Събитието ще се проведе само при наличие на минималния брой участници. Окончателно потвърждение за провеждане на курса ще бъде изпратено по e-mail на 28 юли 2017 г. до 17:00 ч.

Формуляр за записване: https://drive.google.com/open?id=1Mu9JqPj6qx3jLtJUucCnkm-UeXuxThIhCP7YAJjoZRU.

За допълнителна информация следете също:

Темата във форума: http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?f=48&t=189704.

Страницата на събитието във Facebook: https://web.facebook.com/events/109069876423734/.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>