За седма година „Зелена линия“ от LIDL

От 1 юли жителите на София отново ще могат през уикендите да ползват безплатните автобусни линии на LIDL за достигане до Витоша за пешеходен туризъм или каране на велосипед. Кампанията „Зелена линия”, осъществявана със съдействието на Столична община, се радва на голям интерес още от старта си преди седем години и отразява социалната ангажираност на търговската верига към насърчаване заниманията на открито и опазването на природата.

В практически аспект, и още по-специално – в колоездачен, от 1 юли до 24 септември 2017 г. ще оперират две автобусни линии за извозване на колоездачи от София до Алеко и Железница. Третата линия е за пешеходци и е до Златните мостове и обратно. Всеки от колоездачните автобуси може да качи до 26 човека с байковете им. Линиите ще работят само в почивните и празнични дни.

Реклама

Колоездачните автобуси ще тръгват както следва:
1. От спирка „Зоопарк“ през Бай Кръстьо до Алеко от 8:20 и 10:30 ч.
2. От НСБАЛ (спирката на бул. „Г.М.Димитров“ над метростанцията в посока Зоопарка) през с. Бистрица до с. Железница от 8:20 и 10:30 часа. Така велосипедистите ще могат да използват и метрото, тъй като през почивните дни в него е разрешено качването на байкове.

Автобусът за пешеходци ще тръгва от стадион „Васил Левски“ към Златните мостове в 8:00 и 9:00 ч, а наобратно в 17:00 и 18:00 ч.

Информацията бе споделена на кратък брифинг днес (30 юни) на спирката пред Националния стадион. Повече подробности за „Зелена линия Витоша“ можете да намерите на адрес www.lidl.bg/greenline.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>