Велоучилище МТБ-БГ | Учебен лагер Пампорово | 3-6 юли 2017 г.

Лятото наближава и е време да обявим традиционния вече учебен лагер във Велопарк Пампорово. Тази година датите ще са от 3 до 6 юли. Ако желаете да участвате и да упражнявате техники за нива напредващи и напреднали, побързайте да си освободите тези дни и да се запишете, защото местата са ограничени! 


 

 

НИВО: напредващи и напреднали
Нивото си можете да определите приблизително чрез този тест: http://www.mtb-bg.com/index.php/special/tips/4294-tips-2016-mtb-bg-bikeschool-level-test.

МИНИМАЛЕН БРОЙ УЧАСТНИЦИ: 5

МАКСИМАЛЕН БРОЙ УЧАСТНИЦИ: 10

ТАКСА: 100 лв./човек
Таксата за участие се заплаща на място в първия ден, преди започване на обучението.

Таксата включва участие в упражнения с инструктор за усвояване на основните техники за каране на планински велосипед.

Таксата НЕ включва транспорт, настаняване, лифт-карта, храна и други подобни услуги.

ПРОГРАМА:

Програмата ще бъде гъвкава и съобразена с множество фактори – метеорологична обстановка, ниво на участниците и напредъка им в упражненията и др.

Във всички случаи са ясни следните неща:

В понеделник, 3 юли, ще очакваме участниците да пристигнат между 10:30 и 11:00 часа в курорта. От 11:00 до 12:30 ч ще направим регистрация и плащане, запознаване, предварителен инструктаж и разяснения и ще започнем с някои начални упражнения, докато стане време да си вземем лифт карти.

От този момент карането и упражненията ще вървят във възходяща посока от по-лесни към по-трудни трасета, като ще използваме най-различни варианти – с/без спиране по трасето, с видеозаснемане и др.

В четвъртък (6 юли) със сигурност ще караме поне до обяд (13:00 ч), когато ще сложим официално край на лагера, но при желание на участниците може да удължим програмата и до 17:00 ч.

ИЗИСКВАНИЯ КЪМ УЧАСТНИЦИТЕ:

– Да са на възраст 18 години или повече. 
Участници на възраст от 14 до 17 години може да бъдат допуснати в заниманията за напредващи, ако в тях участва и техен родител, който да носи отговорност за действията им.
– Да носят каска и ръкавици по време на упражненията – задължително!
– Препоръчително е да носят и допълнителна защитна екипировка – очила, наколенки, налакътници и др. 
– Да участват с изправен планински велосипед.
– Да са заплатили таксата за участие (заплаща се на място преди започване на обучението). 
– Да подпишат пред инструктора Декларация за освобождаване от отговорност. 
С общото съдържание на декларацията може да се запознаете ТУК, но някои редове в нея ще са индивидуални за всяко обучение, така че конкретните декларации ще се подписват на място.
– Препоръчително е всеки участник да има Планинска застраховка и застраховка „Злополука“. 
*Тези застраховки могат да ви спестят разходи в случай на травма, оказване на първа помощ, спасяване в планината и други неприятни ситуации. Организаторите на събитието не носят отговорност за каквито и да е разходи, възникнали за участниците във връзка с такъв инцидент.

НАСТАНЯВАНЕ

Всеки участник сам избира настаняване, то не е обвързано с курса. Ние отсядаме в хотел „Орловец“, така че който желае, може да се възползва от техните пакети за настаняване, предназначени специално за гости с планински велосипеди. Те обикновено са доста изгодни, включвайки и лифт карта. Щом имаме яснота за цените им, ще ги добавим тук. Преди да мислите за настаняване, побързайте да се запишете за лагера, тъй като местата са ограничени!

ЗАПИСВАНЕ

Желаещите да участват в мероприятието трябва да се запишат най-късно до 28 юни 2016 г. чрез попълване на формуляра долу. Посочват се трите имена на участника, e-mail и телефон за обратна връзка. Местата са ограничени! Събитието ще се проведе само при наличие на минималния брой участници, така че не правете резервации и не взимайте отпуск, преди да получите потвърждение на посочения от Вас e-mail, което ще се случи най-късно на 28 юни 2016 г. Записване след 28 юни ще е възможно само при наличие на останали свободни места и до достигане на максималния брой участници.

Формуляр за записване: https://goo.gl/forms/xkC0TnAqOnSSpVMJ2.

За допълнителна информация следете също страницата на събитието във Facebook: https://www.facebook.com/events/1912857342305804/.

Тема във форума: http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?f=48&t=189259.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>