Световна купа 2017 | DHI 3 кръг | Леоганг, Австрия

Третият старт за Световната купа по спускане се проведе в австрийския курорт Леоганг и в него участие взе Денислав Ангелов в категория младежи. За жалост той не успя да се класира за финалите в неделя, при все че карането му от тренировките изглеждаше доста добре и че на Европейското първенство той завърши на 15 място – всеки може да си направи от това изводи колко високо е нивото в тези най-елитни състезания…

Жени

Без Рейчъл Атертън конкуренцията в категория жени придоби доста затегнат облик. Британската състезателка пропусна втори поред старт, след като извади рамото си преди седмица във Форт Уилям по време на тренировките преди финалното спускане. Това прекъсна нечуваната ѝ победна серия, продължила две години, и отвори широко вратата за останалите момичета, които се оказаха доста близки като времена.

Само 69 стотни делят победителката Тане Сийгрейв от Трейси Хана, която пък спечели във Форт Уилям и бе първа в квалификацията в Леоганг. За Сийгрейв това е първа победа в СК, след като през последните 1-2 години няколко пъти достигна до второто място. Трета в Австрия остана Мириам Никол, която също „точи зъбки“ за първото място и има не по-малки шансове за него.

Във временното класиране Трейси Хана остава начело с 635 т., следвана от Сийгрейв и Никол съответно с 504 и 500 т.

Запис от прякото предаване по RedBull.tv можете да гледате тук: https://www.redbull.tv/live/AP-1PWUW9K5S1W11/segment/AP-1PWHVXYPS1W11/women-s-dh-finals.

Пълното класиране изглежда така:

Реклама

Мъже

Аарън Гуин постигна първа победа за сезон 2017, което няма как да изненада някого. Трасето в Леоганг е едно от любимите на американеца и резултатите потвърждават това. Далеч по-интересни са второто и петото места – съответно Лорис Вержие и Бърнард Кър. Младият състезател на Santa Cruz категорично показва, че е дръпнал много спрямо предишния сезон и е буквално на крачка от първата си победа в СК. Британецът Кър е познат много повече с карането си от видеоклипове извън сезона, но показва, че може  да натиска здраво педалите и в състезанията. Победителят от Форт Уилям Грег Минар завърши на трето място, което му носи ценни точки във временното класиране, а четвърти е Трой Броснан, което също е в реда на нещата.

Минар запазва лидерската позиция във временното класиране с 472 т., но Гуин се приближава на 434 т. от него, а трети остава Джак Моар.

Запис от прякото предаване по RedBull.tv можете да гледате тук: https://www.redbull.tv/live/AP-1PWUW9K5S1W11/segment/AP-1Q6WG274N1W11/men-s-dh-finals.

Пълно класиране:

http://uci.ch/

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>