Джуренец Куест 2017 | 17 юни

Село Батулия, община Своге, се намира само на 30 километра от столицата София. На 17.06 (събота) там ще се проведе второто издание на състезанието по планинско колоездене „Джуренец Куест” в дисциплина крос-кънтри. Стартът ще бъде даден в 10:30 (препоръчва се участниците да бъдат на мястото към 8:30) от паметника на майор Франк Томпсън в близост до центъра на селцето. Маршрутът е с дължина около 32 км в района на селата Батулия, Буковец, Лесковдол и Томпсън, като включва разнообразни терени, спиращи дъха гледки, а целта е покоряването на вр. Джуренец (1397 м).

Важно:

Всички участници трябва да са с подходяща екипировка, като минимумът е каска и ръкавици! Велосипедите трябва да са в добро техническо състояние, а всеки участник трябва да има попълнена декларация.

Препоръчително е участниците да си носят вода, храна, резервни гуми, помпи и инструменти.

На всеки чекпойнт (3 на брой) ще има вода, вафли и лимитирано количество резервни гуми.

Записването става онлайн през сайта до 16.06 (петък). Таксата за участие е 5 лв., които се плащат на място при получаване на номер, като таксата ще включва групова застраховка на участниците за състезанието.

Реклама

Регистрация:

Регистрацията става онлайн на официалния сайт на Джуренец Куес – http://www.djurenec.com/?page_id=9

Категории:

Мъже 18+; Жени 18+; Младежи от 14 до 18 години; Девойки от 14 до 18 години

Награден фонд:

900 лв., разпределени по категории; томбола – велосипед; други изненади и подаръци осигурени от спонсори.

Трасето:

Около 32 км основно горски път, включващ кални, каменисти, тревни и неравни участъци.

Организатори:

Събитието се провежда под патронажа на Община Своге и с подкрепата на велосдружение “Велокрация”.

Повече подробности за трасето, програмата, спонсорите и новините около събитието можете да намерите в сайта на състезанието: http://www.djurenec.com/. Има и страница във Facebook: https://web.facebook.com/djurenecquest/.

А ние продължаваме с още няколко снимки от трасето:

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>