Успешен старт за тазгодишните Градски байк серии

Националния ни шампион по спускане Стивиан Гатев грабна златото тази неделя в Габрово

Много екшън и адреналин изпълниха Габрово през изминалия уикенд, когато се проведе шестото поредно издание на екстремната велонадпревара Gabrovo Challenge City DH!

Близо 80 човека от цялата страна, както и двама представители на съседна Турция, се спуснаха по зрелищното трасе в центъра на Габрово, а най-бърз бе Стивиан Гатев.

Напук на лошата прогноза за неделния ден, сутринта зарадва всички с проясняване на облаците и изгряване на слънцето, което успя да поизсуши хлъзгавото и мокро трасе, като създаде предпоставка за много интересно и оспорвано състезание. Участниците бяха разделени в общо 5 основни категории и се бориха кой ще премине най-бързо по еднокилометровия маршрут, изпълнен с множество стълби и най-различни  препятствия.

Най-добро време за деня успя да постигне Стивиан Гатев, спирайки часовника на 1:34.56 минути, а веднага след него в категорията на мъжете се класираха съотборниците Иван Колев и Йоан Нейчев от Рам Байкс.

Реклама

Много оспорвана бе надпреварата при юношите, а най-бърз бе представителят на местния отбор Калоян Кисьов. Само на 73 стотни разлика се класира едва 14 годишния представител на град Бяла Йордан Анчев, следван на трета позиция от Григор Вълчанов.

При дамите най-добре се представи Виктория Гочева с време 2:11.78 минути и преднина от над 10 секунди пред Маргарита Христова. Трета остана Йоанна Великова. При състезателите с колела без задно окачване най-бърз бе Васил Денчев, който се представи повече от отлично, постигайки едно от най-бързите времена в общото класиране.

При ветераните имаше неочакван обрат в класирането, тъй като двама от основните претенденти, които бяха на първо и второ място на квалификацията, допуснаха грешки във финалното си спускане и останаха на по-задни позиции. В крайна сметка на първо място успя да се класира габровецът Петко Димитров, следван от Филип Станев и Александър Хаджиев.

Състезанието тази година е първи кръг от Българските градски серии за 2017 и носи точки за генералното класиране. Следващата спирка на турнира е тази неделя, 28 май, в Плевен, където се очаква поредната оспорвана надпревара. Третата локация за тазгодишните серии организаторите засега пазят в тайна, като издават само, че мястото е ново и много интересно. За допълнителна информция следете www.conceptcreative.org.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>