CARPATHIAN MTB EPIC 2017 | 21-24 септември

В това ново многоетапно състезание в Румъния участие ще вземе и Бойко Танчев като каращ репортер на МТБ-БГ. Ранната регистрация е открита – сега е моментът да запазите място на по-ниска цена! 

Пригответе се да превземете дивите Карпати в рамките на едно невероятно приключение, което ще предизвика уменията ви и ще разпали страстта ви към планинското колоездене! MPG Romania ви дава шанс да откриете и да се състезавате в един от последните наистина диви региони на Европа в четиридневен формат, наречен CARPATHIAN MTB EPIC. Очертава се едно сурово, истинско и епично състезание!

Най-новото попълнение в световния календар на многоетапни състезания е насрочено за 21-24 септември и се очаква да въвлече в предизвикателство както професионални колоездачи на високи позиции в международните ранглисти, така и опитни непрофесионалисти и любители-ентусиасти, които тепърва навлизат в спорта. Акцентът в надпреварата е върху личните постижения и преживявания по епичните маршрути в сърцето на Карпатите – 157 км каране сред удивителни пейзажи с 5 750 метра изкачване в рамките на три дни. Събитието е съсредоточено в националните паркове Bucegi и Piatra Craiului.

Каквото и да изберете – четиридневна епична надпревара, започваща с пролог на 21 септември или еднодневно предизвикателство на 24 септември -обещаваме да ви доставим неподозирани емоции и много добро каране в тази дива европейска планина, Карпатите. 

Ранното записване вече започна на адрес www.carpathianmtb.ro и ако желаете да участвате, най-добре е да побързате да запазите мястото си на старта, възползвайки се от преференциалната цена за първите регистрирани състезатели.

CARPATHIAN MTB EPIC е подкрепено от Banca Transilvania и Gatorade като официални спонсори и е замислено като соло многоетапно състезание с пълна поддръжка от организаторите. За момента то е единственото подобно събитие в Румъния, с амбицията да бъде и най-значимото на Балканите. Главната база на мероприятието е Cheile Gradistei – Fundata Resort в областта Брашов, на 3 часа приятен път от Букурещ. Екипът на  MPG Romania е решен да осигури на всички участници безпроблемно каране с висококачествен състезателен пакет „храна, нощувки и каране“, който включва всичко – настаняване в тризвездното състезателно селище на курорта, храни и напитки, услуги по трасето и извън него, както и наситена програма с допълнителни атракции и забавления.

Първите 50 места за четиридневния формат се предлагат в момента на цена 349 евро за човек, специална цена, която включва всички услуги, детайлизирани тук: http://carpathianmtb.ro/race/the-experience/, включително транспорт до началото на първия етап, вечери от четвъртък до събота, прощален обяд в неделя и възстановяващи храни и напитки за всеки състезателен ден. След запълването на тези първи места, таксата за участие плавно ще нараства, а крайният срок за регистрация е 10 септември. Подробности можете да прочетете тук: http://carpathianmtb.ro/race/entry-info/, а страницата за регистрация е тук: http://carpathianmtb.ro/race/registration/. Колоездачите, които предпочитат еднодневното предизвикателство, могат да се възползват от начална цена 89 евро за човек.

Четиридневният формат включва пролог 6 километра на 21 септември – състезание тип ХСО, което ще служи и като квалификационно, т.е. за подреждане на старта на същинската надпревара, която включва три етапа:

• Етап 1 | Петък, 22 септември – 58 км дължина, 2 140 м изкачване, старт в Sinaia и финал в Race Village, Cheile Gradistei – Fundata Resort, Brasov County;
• Етап 2 | Събота, 23 септември – 54 км дължина, 1 830 м изкачване, старт и финал в Race Village, Cheile Gradistei – Fundata Resort, Brasov County;
• Етап 3 | Неделя, 24 септември – 45 км дължина,  1 780 м изкачване, старт и финал в Race Village, Cheile Gradistei – Fundata Resort, Brasov County.

Еднодневното състезание съвпада с третия етап на 24 септември, по същото трасе.

Усилията на най-бързите състезатели ще бъдат възнаградени с щедър награден фонд, включващ парични награди на стойност над 12 000 евро и предметни, които покачват общата сума до около 30 000 евро.

В месеците преди CARPATHIAN MTB EPIC участниците ще могат намерят в сайта на събитието съвети относно храненето, тренировъчни програми и друга полезна информация.

Четиридневното събитие става възможно благодарение на подкрепата от Banca Transilvania и Gatorade,официални спонсори, както и на Mega Image и следните официални доставчици и партньори: BOSCH, GoldNutrition, World Class, SUUNTO, Romanian Cycling Federation и Cheile Gradistei – Fundata Resort. Поддръжници на CARPATHIAN MTB EPIC 2017 са също AmBike – Ambulance for Bicycles, Romania Salbatica и NTD Films, KISS FM като официално радио, Libertatea – Ringier Media Holding, FreeRider.ro, eJobs,  Biciclistul.ro, Inga Media, Comunicatedepresa.ro и BikeFM.ro като медийни партньори.


Реклама


Повече за MPG:

2017 година е специална за Media Production Group (MPG), организатор на CARPATHIAN MTB EPIC. Компанията за спортен маркетинг празнува своята 20-годишнина – период, в който създава и развива успешни медийни проекти и състезателни формани на румънския пазар, създадени, за да привличат публиката към спортовете на открито като здравословен и забавен начин за прекарване на свободното време. MPG е най-големият румънски инвеститор в подобни спортни събития и до момента са създали най-големите общности от състезатели-любители, включващи общо около 80 000 човека. Компанията координира пет големи проекта с над 750 събития, провеждани в 70 града на Румъния, България и Молдова: Riders Club – www.ridersclub.ro – състезания по планинско колоездене; RUNFEST – www.runfest.ro – състезания по бягане; Tenis Partener – www.tenispartener.ro – повече от 450 тенис турнира; Tenis10 – www.tenis10.ro – повече от 250 тенис турнира за деца до 10-годишна възраст; Romanian Corporate Sports (www.corporatesports.ro) – шампионат за корпоративни отбори. Повече информация за MPG можете да намерите на адрес www.mpg.com.ro.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>