Който дръзва, печели – първи вести + снимки

Първото състезание по DH маратон в Банско (мнозина предпочитат да наричат този тип състезания ендуро маратон) се проведе днес и благодарение на Аделина Стефанова, можем да ви покажем няколко интересни момента от него и доста снимки.

Променливото пролетно време реши да се намуси точно за старта на състезанието, изправяйки участниците пред по-лоши условия, отколкото бяха в часовете преди и след старта.

Пръв пресече финалната линия Андрей Балевски, който е и организатор на състезанието. Като се има предвид, че трасето (ски-пътя от Бъндеришка поляна до Банско) не предлага някаква особена техническа трудност, най-голяма заслуга за победата на Анди има издръжливостта му, която познаваме и от ендуро състезанията. Ето и пълното класиране:

По едно време метеорологичната обстановка дори принуди организаторите да премахнат финалната арка, но участниците продължиха да финишират и без нея.

Още снимки от Ади Стефанова можете да видите в този албум: http://www.mtb-bg.com/index.php/gallery/photos/who-dares-wins-2017.

Реклама