Байк уикенд в Северозапада | 13-14 май 2017

На 13 и 14 май с колоездачен уикенд тур ще се потопим в дивата естествена красота на Западна Стара планина и по-конкретно района на Копрен, Чипровци и Белоградчик.

Колоезденето включва както по-лесни панорамни пътища, така и интересни и предизвикателни пътеки. Освен карането, ще имате възможността да се докоснете и до неповторими природни забележителности като Копренските водопади и Белоградчишките скали, ще научите за богатото и колоритно историческо наследство на района. Ще се запознаете с местни традиционни занаяти, като автентичното тъкане на килими, дърворезбата, производство на домашни сладка и др.

ДЕН 1 (13 май):
8:00 ч. – Ранен трансфер от София до местността Копрен. По пътя можем да спрем в центъра за изкуства, занаяти и етнография „Училището“ в с. Меляне. Преди да се качим на велосипедите, ще направим разходка по една от екопътеките на Копренските водопади. Точният маршрут ще бъде определен в зависимост от нивото на групата. Ще започнем с плавно изкачване по черен път, след което ще решим дали да продължим с изкачването до началото на атрактивна и технична пътека в красива букова гора или да се спуснем по по-кратък и лесен маршрут, следващ панорамен черен път. Краят на маршрута за този ден е в гр. Чипровци, като по път може да се отбием до останките на интересния Гушовски манастир. Вечерята е с вкусни торлашки гозби и сладки приказки.

Пешеходен маршрут: 1-1.30 ч.
Велосипеден маршрут: от 10 до 20 км с денивелация от 200 до 700 м. 
Време за изминаване в зависимост от избрания вариант: от 3 до 5 часа.

Реклама

ДЕН 2 (14 май):
След закуска се отправяме към Белоградчик, като по пътя ще спрем във фабриката за домашни сладка и пекарна “Синевка”. В района на Белоградчик ще караме по няколко маршрута, включващи пътеки и черни пътища, минаващи покрай интересни скални групи от Белоградчишките скали. За да спестим време и да се насладим повече на спускането, ще използваме бусчето за някои от изкачванията. При желание на групата можем да посетим и крепостта Калето. Отпътуване за София около 16:00 ч.

Велосипеден маршрут: 15 – 20 км с денивелация 300 метра.
Време за изминаване 3-4 часа.

ЦЕНА: 150 лв.
Включва: настаняване в двойна стая със закуска и собствен санитарен възел, транспорт от София и обратно, транспорт на багажа, лицензиран планински водач, шофьор, планинска застраховка.
Цената не включва: обяди, вечеря, входни такси за местни атракции и др.
Минимален брой участници: 6 души

Наем на планински велосипед hardtail с вкл. каска: 25 лв./ден
Наем на планински велосипед full suspension с вкл. каска: 50 лв./ден

ЗАДЪЛЖИТЕЛНА ЕКИПИРОВКА: 
– Изправен планински велосипед, каска (ако нямате, може да наемете от нас), ръкавици, наколенки.
– Малка раница за дневните преходи.
– Водоустойчиво яке, спортни къси или дълги панталони за каране, връхна дреха (полар или друго).
– Обувки за колоездене, кецове с равна подметка или ниски планински обувки.

ПРЕПОРЪЧИТЕЛНА ЕКИПИРОВКА:
– Клин за колоездене (с мека подплънка).
– Шапка, слънчеви очила.
– Шише за вода.
– Слънцезащитен крем.

Информация за маршрута >> http://bike-ventures.com/bg/rides/байк-уикенд-в-северозапада/

За записване и допълнителна информация: [email protected], моб. 0898419414

https://web.facebook.com/events/428067727566659/

Разказ на МТБ-БГ за каране по части от маршрута през есента на 2016 г. можете да прочетете тук: http://www.mtb-bg.com/index.php/trails/travel/4623-travel093-bike-ventures-north-west.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>