Biking Tours | Пътеките над Смолян | 13-14 май 2017

Поредното събитие в програмата на Biking Tours може да ви отведе в сърцето на Родопите.

ПРОГРАМА

Ден 1, 13.05.2017 г.

Пътуване София – Пампорово. Тръгваме в 6 ч. от Национален стадион „Васил Левски“, пътуваме с организиран транспорт до Пампорово – хотел Форест Нук.

Оттам е стартът на нашето велосипедно преживяване. Карането ни започва с горски път, който скоро преминава в пътека, а след това отново в горски път. Ще се движим високо над село Левочево. От една голяма и много красива поляна, западно от Орфееви скали, ще тръгнем по няколко фрийрайд пътеки (пътища), които доставят изключителнa емоция от планинското колоездене, и по красива и приятна пътека ще се спуснем в с. Бостина. Оттам ще се трансферираме с платформа и бус до параклис „Свети Панталеймон“ и екопътека “Невястата“. Ще направим спускане по една от ендуро пътеките над Смолян, която ще ни свали в кв. Райково. Там отново ще ползваме трансфер, за да направим трето спускане по първата пътека и ще се установим за нощувка в красив малък манастир близо до кв. Дунево и с. Хасовица.

Вода има! Бира също!!!
––––––––––––––
Ден 2, 14.05.2017 г.

Когато групата закуси, ще се спуснем по пътека до кв. Дунево, където ще качим велосипедите на платформата и се отправяме към Пампорово в района на язовира. Оттам ще се спуснем по най-дългата ендуро пътека в района. Следва втори трансфер до изходната точка на пътеката, която групата ще определи като най-добрата, и след като ѝ се насладим отново, ще отпътуваме към София! 

Вода има! Бира също!

Реклама

Препоръчваме на всеки участник да носи със себе си дъждобран (за прехода) и топли и сухи дрехи и обувки за подмяна (в случай на лоши метеорологични условия и дъжд).

Нощувки: Ще спим на палатки в района на манастира или в къща за гости в с. Дунево и/или с. Хасовица В манастира има спално помещение с дюшеци, което ще бъде отворено и може и там да спим.

Храна: Може да организираме общо и да си приготвим или всеки да си носи сам.
––––––––––––––––––––––––––––––
Организационната такса за събитието е 110 лв. Тя включва водач/и, застраховка „Злополука“, както и транспорт от и до София. Също така и всички трансфери до пътеките. Таксата не включва храна и нощувки, ако спим в къщи за гости.

Таксата може да бъде платена в брой на място, или предварително по сметка:
Сдружение Байкинг Турс, 
ЕИК 176964276 
BG77STSA93000023219049
STSABGSF

Групата ще бъде ограничена!!!
Записването става на e-mail: [email protected] или на тел. 0888881245 – Нено Делирадев.
Краен срок за записване 10.05.2017 г.
Моля, изпращайте три имена, ЕГН и актуален телефон, както и мнение за храна.

ВНИМАНИЕ, ТОЗИ МАРШРУТ НЕ Е ПОДХОДЯЩ ЗА НАЧИНАЕЩИ!!! ЧАСТ ОТ ПЪТЕКИТЕ СА ТЕХНИЧНИ, СТРЪМНИ И КАМЕНИСТИ!

Очакваме Ви!

https://www.facebook.com/events/614998325368999/

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>