Байк и бягане за Чепън 2017 | Избрани десет от Любомир Ботушаров

Поне два сезона се смениха по трасето на Байк и бягане за Чепън на 22 април. Зимните температури, бръснещият вятър и бялата шапка на вр. Петровски кръст не спряха стотиците участници, които се бяха записали в състезанието. Нямаше оправдание и за мен да пропусна шестото издание на тази надпревара, която няколко години след прощъпулника си вече е едно от най-посещаваните велосъбития в страната.

9:15. 1°С. Опашката на площада в Драгоман не се е извила за безплатни банички, а за регистрация в „Байк и бягане за Чепън 2017“. 

Зима посред пролет посрещна гостите на малката планина Чепън.

Само веднъж успях да насоча фотоапарата си към победителя Александър Алексиев. Второто му минаване покрай мен бе толкова ранно и неочаквано, че ме свари неподготвен.

Мравки по хребета…

Бързи и яростни. И добре брандирани. 😉

Реклама

Ивета Алексиева запретна ръкави, за да грабне победата.

Разпознаването на един или друг състезател, екипиран с каска, очила и т.н., по принцип не е лесно, но днес беше невъзможно, заради допълнителната дегизировка с код „студено“.

Да не забравяме пълното име на състезанието…

Упражнения срещу премръзнали пръсти.


Ако желаете ваши снимки от това или което и да е друго МТБ събитие да бъдат публикувани в поредицата фотоистории „Избрани десет“, свържете се с нас на [email protected] или използвайте някой от начините, описани тук: http://www.mtb-bg.com/index.php/other/mtb-bg/4647-mtb-bg-contributors.


Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>