Една пътека над Калофер | Димитър Мънев (Drag Zone Racing)

По великденските празници успях да спретна едно видео на част от една любима пътека в близост до град Калофер.

Пътеката е с дължина около 2400 метра и денивелация от старта до финала – 250 метра. Времето за спускане с добро темпо е около 5 минути.

Условно се разделя на три участъка. Първият е разположен в широколистна гора и е предимно спускане на изцяло естествен терен. Втората част е равнинна, като на места се изисква педалиране, а в края има и леко изкачване. Третият участък отново е главно за спускане, като е разположен в иглолистна гора. Той е изключително наситен с елементи, като се редуват както естествени препятствия, така и изкуствени (виражи, дропове и др.) Пътеката завършва в самия център на града.  Видеото представя около 2/3 от елементите по трасето. Надявам се да ви хареса!

Началото на пътеката се пада някъде тук: https://goo.gl/maps/XYXxFt2au2Q2. За жалост нямам GPS следа, а надолу има няколко разклонения, така че може и да не я намерите изцяло от първи път.

Реклама

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>