Велопреход в епицентъра на Априлското въстание

Това каране е едно от първите, с които Biking Tours започнаха дейността си. Вижте какво е подготвил екипът на сдружението за желаещите да се потопят в дебрите на Средна гора в края на месец април…

Програма

Ден 1, 29.04.17 г. | Панагюрище – Стрелча – х.“Бунтовна“
9:30 ч. среща на автогарата в Панагюрище, намираща се с/у градската баня. 🙂 – гр. Панагюрище, ул. „Хаджи Димитър“ 15, GPS 42.500701,24.185203

Когато групата се събере, поемаме в посока северозапад и ще преминем покрай паметника „Априлци“. Следва историческата местност Маньово бърдо, пътят ни продължава по интересен черен път, водещ към град Стрелча. Достигайки средногорския град, ще спрем за почивка и събиране на групата и ще продължим по черни пътища и приятна пътека до с. Кръстевич и оттам до хижа „Бунтовна“ (1200 м н.в.) Достигайки хижата, ще се установим за нощувка и ще се отдадем на заслужена почивка. Ако пристигнем навреме (15-16 ч), ще направим бонус – една невероятна пътека от „Бунтовна“ към Кръстевич, откъдето платформа и бус ще ни качат отново до хижата. 
За този ден дължината на прехода е около 40 км, 5-7 часа.
Денивелацията през днешния ден е основно положителна от 1300-1500 м!
На няколко места има вода.

Ден 2, 30.04.17 г. | х. „Бунтовна“ – Копривщица – х. „Бунтовна“

Тръгваме, когато закусим и групата се събере, но не по късно от 10 ч.
Планираме за днешния ден да има разнообразна програма, а именно два маршрута!
Първият от които по-лек: от хижата по черни пътища и асфалт се достига до гр. Копривщица, където групата ще има време за обяд и разглеждане забележителностите на китното средногорско градче. В следобедните часове групата отново се връща в х. „Бунтовна“. Този маршрут е с дължина около 30 км и незначителна денивелация.
Вторият маршрут включва доста по развинтено каране и преминаването през съседните хижи „Чивира“ и „Средногорец“, където задължително ще отседнем за обяд. Както и каране по най-техничните пътеки в този район. Има и вариант да достигнем Копривщица (по пътеки) и да се върнем по пътя на първия маршрут. При всички положения ще целим да караме по всички интересни пътеки, които сме подготвили.
Карането за днешният ден е в зависимост от предпочитания маршрут от 30 до 45 км.
Вода има на няколко места, а бира в х. „Средногорец“ и Копривщица!

Ден 3, 01.05.17 г. |х. „Бунтовна“ – Панагюрище
След като закусим, ще тръгнем източно от хижата в посока гр. Стрелча. Ще се изкачим до връх Вълк, откъдето се откриват красиви гледки към най-високите върхове на Същинска Средна гора, както и голяма част от върховете на Стара планина. А на юг от върха се вижда гр. Стрелча, към който ще направим спускане по пътека и уникален черен път, изпълнен с множество “дропове“ и високоскоростни завои. Достигайки Стрелча, ще направим почивка. Последната отсечка е до изходната точка в Панагюрище с възможни варианти по избор – асфалт или черни пътища. Достигайки крайната точка, ще можем да наблюдаваме отделни части от церемонията по случай честванията на Априлското въстание.
За този ден карането е около 25-36 км, в зависимост от последната отсечка Стрелча – Панагюрище, с очаквана продължителност 4-6 часа. Теренът е изключително разнообразен и приятен!

Реклама

Организационната такса за събитието е 80 лв. и включва: водач/и, застраховка “Злополука“, съпътстващ транспорт по маршрута за багаж, екипировка и други.
Таксата не включва храна и нощувки!
Таксата може да бъде платена в брой или по сметка:
Сдружение Байкинг Турс BG77STSA93000023219049 STSABGSF банка ДСК

Храна: може да си носим, а може да си поръчаме и в хижата да ни направят нещо!

Нощувки: и двете нощувки са в хижа „Бунтовна“, стаите са 2-ки и 3-ки със собствен санитарен възел, а цената е 20 лв. на човек/на вечер.

Транспорт от София до Панагюрище и обратно предлагаме срещу допълнително заплащане от 20 лв. за хора и велосипеди!

Записването става само на e-mail: [email protected] или на тел. 0888881245 – Нено Делирадев.
Краен срок за записване 20.04.17 г.