Записки от трасетата: Нови виражи в Гоце Делчев

Новините около клуба в Гоце Делчев не спират нито за миг, независимо от сезона. Човек би казал, че на момчетата там им върви, но истината е, че зад това се крият много труд и упоритост, а не късмет.

Миналата седмица Стефан Попов ни съобщи, че клубът е бил одобрен за финансиране от община Гоце Делчев (браво на такива общини!) и с предоставените средства са закупили някои полезни допълнителни инструменти за работа по пътеките.

Изглежда, че са нямали търпение да ги изпробват, защото получихме снимки от току що изминалия уикенд (18-19 март), на които се вижда как сговорната дружина оформя нови, по-големи виражи и разширява/дооформя някои секции от трасето.

Добрите новини са, че плановете на клуба включват и други интересни неща, както и много работа. Предстои сдружението да поиска разрешение от местната горска администрация за изграждане на допълнителна, втора линия в долната част на трасето, която ще добави нови елементи и възможности за каране.

Реклама

Ако все още не сте пробвали трасето над града, пролетта е един от двата най-добри сезона да го направите! Не пропускайте и многото маршрути, които сме публикували в MTB-BG.com от района на Гоце Делчев, Огняново и Ковачевица. Най-лесно ще ги откриете чрез Индекса на маршрутите, както и в рубриките „Маршрути“ и „GPS следи“.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>