Кресна | Кокала

Една пътека, която съм подминавал десетки пъти, без да разбера, и миналата неделя карах за първи път, но определено няма да е последен, защото имам да ѝ се реванширам – поизпоти ме в долната си част!

Намира се доста лесно. Прави се стандартното качване по асфалта от Кресна към Горна Брезница, малко преди третия километър се хваща черният път нагоре. На 4.7 км се отбива вляво от основния път – реално това е известната отбивка за останалите пътеки, които спускат над Кресна. След около 400 метра се излиза на широка поляна, отбива се от пътя наляво през поляната и в дъното се вижда началото на пътеката. Маркирахме го с един голям кокал, който намерихме наблизо, затова решихме и да я кръстим така. 😀

GPS следа: https://www.strava.com/activities/897171665 (пътеката започва от 11км).
Пътеката е включена и в този маршрут (последната, трета): http://www.mtb-bg.com/index.php/trails/gpstracks/2612-gpstrack-2014-kresna-gorna-breznitsa-1.
Бонус малко снимки: https://www.pinkbike.com/u/jacket/album/2017-03-12-Kresna.

Реклама


Ако желаете да изпратите видеоклип за тази рубрика, тук е описано къде и как можете да го направите: http://www.mtb-bg.com/index.php/trails/trails-video/4774-trails-video-intro.


Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>