Предложения за момичетата на колела 2017

Не знаем за вас, но ние в МТБ-БГ обичаме да караме с представителките на нежния пол. Те просто успяват да направят карането различно (както е и в живота извън планинското колоездене, разбира се). Може понякога да ни очароват, да ни изнервят, да ни впечатлят или да ни учудят, но във всички случаи придават допълнителен цвят и емоция, както само те могат. Хубаво е, че момичетата по пътеките стават все повече, затова за техния празник (8 март) подготвихме специален букет от продукти, които нашите партньори предлагат специално за жените, обичащи колоезденето. Уважаеми господа, не отвръщайте поглед! Може да зарадвате и изненадате веломомичето си с някой от тези продукти за новия сезон. 🙂


Логично е да започнем първо с дамските велосипеди, нали? Независимо в града или в планината, велосипедът трябва да е удобен и макар че много жени карат без проблеми с напълно стандартни модели, много от производителите пък предлагат за дамите специални байкове, като разликите далеч не са само в цветовете и в по-ниската горна тръба. Обобщено, дамските варианти обикновено са с по-къса рамка, по-къса лапа, по-тясно кормило, в някои случаи/размери са и със специфични настройки на окачването и с по-леки компоненти, тъй като са предвидени за ползватели с по-ниско тегло. Седалката обикновено се подбира с оглед на женската анатомия. Ето няколко велосипеда, предназначени специално за нежната половина от човечеството:

Scott Contessa Scale 700

 

Scott са един от производителите в световен мащаб, които първи разработиха и предложиха на пазара специфични планински велосипеди за жени. Това се случи преди доста години с модела Contessa, който по-късно се преобрази в цяла линия от маунтин байкове с различно предназначение и ниво на оборудване, която да отговори в максимална степен на нуждите на планинските колоездачки.

Contessa Scale 700 е част от тази линия – лек и пъргав ХС велосипед с висок клас окомплектовка и тегло 11.9 кг. С подобни характеристики байкът ще пасне както на жени, желаещи да спортуват активно с планински велосипед и да участват евентуално в ХС състезания, така и на всяка колоездачка, която иска да кара по леки/туристически терени в планината и да разчита на надежден и лек велосипед с добре работещи компоненти.

Рамката на велосипеда е от алуминиева сплав 6061, с геометрия, наречена Solution и съобразена с пропорциите на дамите, за да им осигури удобство и ефективност при карането. За този модел Scott са се спрели на 27.5-цолови колела, така че да запазят баланса между повратливост и лесно ускорение, от една страна, и добра инерция и по-леко преодоляване на препятствията, от друга.

Компонентите включват вилка  FOX 32 Float Performance със 100 мм ход и дистанционно заключване, задвижване с 2х10 скорости Shimano Deore/SLX/XT, дискови спирачки Shimano M447, периферни компоненти Syncros и леки колела с гуми Schwalbe Rapid Rob.

Показаният тук модел е от 2016 г. Новата колекция се очаква до края на месец март, но ако не можете да я дочакате, възползвайте се от наличното намаление на цената.

2770.00 лв. от Scott Bulgaria
(в момента е с намалена цена – 2355.00 лв.)


Trek Cali S WSD

Trek също са сред пионерите в разработването на специални дамски модели за планинско колоездене. От няколко години те имат отдел, в който царуват жени инженери, дизайнери и колоездачки, и точно в него се създават продуктите, носещи абревиатурата WSD, която означава Women’s Specific Design. В каталога на компанията и в магазин Drop In има много и различни модели от тази серия – с предно или с двойно качване, с по-ниска или по-висока цена, за различните видове каране…

Моделът Cali S е предназначен за крос-кънтри и е на границата между началния и средния клас, т.е. от по-достъпните в ценово отношение. Дори и с просто око се вижда, че рамката е проектирана за жени, но промени и специфики в тази насока има и в окачването (вилката Rock Shox 30 със 100 мм ход и е със специално подбрана твърдост на металната пружина), и в периферните компоненти. Байкът е доста универсален, защото, от една страна, е 29ка със състезателна геометрия, но наред с това има и отвори за монтиране на калник и/или багажник, така че лесно може да се превърне и във велосипед, ориентиран повече към града. Задвижването е с компоненти Shimano Acera/Altus, спирачките са Tektro, а повечето от останалите компоненти са Bontrager.

Освен велосипеда на снимката, който е модел 2017, в Drop In имат и байкове от 2016 г., които са с малко по-различна окомплектовка и по-ниска цена.

1282.00 лв. от dropin-shop.com


Drag Grace TE 2017

Drag отдавна са се погрижили да предложат на дамите достъпни велосипеди, съобразени със специфичните им нужди, и Grace TE дори не е единственият такъв в каталога им. За 2017 г. моделът е с 27.5-цолови колела, но водеща в него си остава рамката – тя отразява визията на Drag за подходяща геометрия и за удобство, като горната тръба е значително снижена и извита, за да осигури безопасност и компактни размери. Изработена е от хидроформовани алуминиеви тръби А6+ и се характеризира с добро съотношение между тегло и здравина, а в зависимост от ръста си колоездачките могат да избират между три размера.

Окомплектовката е съобразена с по-ниската цена и любителското предназначение на велосипеда – вилка SR Suntour XCM-DS-HLO, ръчно наплетени колела, задвижване Shimano Tourney/Acera, дискови спирачки Promax, а сред акцентите в нея е и дамската седалка Cox Eve.

799.90 лв. от dragzone.bg и магазини Drag Zone


Cross 27,5″ Fusion Lady

Cross също имат специален дамски модел за планинско колоездене – Fusion Lady, който за 2017 г. е в нова разцветка и с променена, но все така изгодна окомплектовка, включваща вилка SR Suntoru XCM (100 мм ход), задвижване Shimano Acera с 27 скорости и 27.5-цолови колела с капли Crosser X-11, главини Shimano и гуми Scwalbe Rapid Rob. Както може би вече сте предположили, рамката е с по-къса и по-ниско разположена горна тръба, а по отношение на размерите изборът е между S (40 см), М (44 см) и L (48 см).

899.00 лв. от Cross или онлайн във velosiped.bg


Oryx Six 26 8spd Disc

Oryx засега нямат специализирани дамски модели, но това не значи, че стандартните им велосипеди не са подходящи и за жени. Каквото и да си харесате в каталога им, ще останете доволни за конкретната цена и предназначение. И все пак, за настоящата статия този български производител иска да насочи вниманието на дамската аудитория към най-достъпния си модел, който е с 26-цолови колела.

Да, точно така! Модата в момента е за 27.5 и 29, но не всички имат нужда от предимствата на по-големите колела. Някои имат нужда от по-малки. Тук дори не говорим за разделяне по пол, а по-скоро по предпочитания, начин на каране и приоритети. В много случаи момичета с по-малък ръст може да се чувстват неудобно с по-големите размери колела, и ако такъв е случаят, Oryx Six е един от малкото 26-цолови велосипеди на пазара, който все още предлага достатъчно добра окомплектовка за каране по пресечен терен – вилка Rock Shox XC28, скорости Sram 3.0/X4, спирачки Avid DB1 и периферни компоненти Kore. Вярно, говорим за начален клас оборудване, но както казахме, цената също е ориентирана по джоба на всеки любител. 

829.00 лв. от Oryx Cycles


Creme Molly Chick

А ето и нещо за момичетата, които все още не са се престрашили да карат в гората или просто предпочитат да имат и велосипед за града, с който да се придвижват леко и приятно. Марката Creme e специализирана в производството на стилни градски велосипеди и отскоро е представена на българския пазар, така че дори извън настоящия контекст е добре да разгледате продуктите им.

Molly Chick е с характерните форми на дамски градски велосипед, но освен че е красив, той е и по-компактен от стандартните ситибайкове, за да бъде по-удобен на жените за каране. Рамката е стоманена, а трите предавки са в задната главина. Всички компоненти са проектирани и подбрани с внимание, отговарят на цялостна визия и се грижат за комфорта и безопасността на колоездачката – фарове отпред и отзад, звънец, калници и предпазител около веригата. Да не забравяме и кошницата на кормилото, която също е в тон с общия вид на велосипеда.

Готови ли сте за следващата разходка в парка, по време на която всички да се обръщат след вас?

990.00 лв. от dragzone.bg и магазини Drag Zone


Реклама


За разлика от някои мъже, жените подхождат към сигурността сериозно и отговорно и не подценяват защитната екипировка. Затова продължаваме статията с каски, които заради разцветките си може би ще допаднат на дамската аудитория. Не ни разбирайте погрешно – не робуваме на стереотипа, че всички жени обичат и носят розово! И все пак има определени цветове и комбинации от тях, които сякаш пасват много по-добре на дамите, отколкото на господата. В крайна сметка велосипедната каска понякога се възприема и като моден аксесоар… Иначе дамски каски (т.е. такива, които да се различават функционално) като че ли не сме виждали, но при жените е може би още по-важно да пробват такива продукти на живо, за да са сигурни, че купуват точния размер, с точната форма и с предпочитания дизайн.

Bell Coast

И все пак има каски, които производителите обозначават като женски. Такъв е моделът Coast на Bell, част от серията дамски продукти Joy Ride. Спецификите са по отношение на дизайна (логото на Bell e с по-различен шрифт, цветовете са подбрани с оглед на целевата аудитория, но без да крещят „само за момичета!“) и размера – Coast се предлага в един единствен, универсален размер (50-57 см), но той е базиран върху статистически най-срещаните пропорции при жените. Иначе като конструкция и детайли Coast не се отличава от останалите модели на марката в този ценови клас – EPS пяна с интегрирана поликарбонатна черупка; система за регулиране Ergo Fit™, която позволява стягане на каската само с една ръка; сваляща се козирка; 22 вентилационни отвора. Теглото на Coast е около 270 грама.

69.00 лв. от dragzone.bg и магазини Drag Zone


Bontrager Quantum WSD

Дамски е и този модел на Bontrager, макар че отново става дума най-вече за дизайна, а не толкова за функционалността, която е универсална. Конструкцията на Quantum е наречена In-mold композитен скелет и е комбинирана със система за реглаж  Micro-Manager – размерът е универсален, а настройката се извършва с една ръка. Подложките са меки, удобни и влагоабсорбиращи, с възможност за пране. Каишките са разделени по такъв начин, че да не се заплитат и да са удобни за употреба. Освен отворите за проветрение, от вътрешната страна на каската има и специално оформени канали, които подобряват вентилацията. Козирката е регулируема и може да се сваля. Може би най-важното обаче е политиката за подмяна на каската, в случай че бъде счупена при падане в рамките на една година от закупуването. Дано не се налага, но е полезно човек да има подобна „застраховка“.

129.00 лв. от dropin-shop.com
(в момента е с намалена цена – 103.00 лв.)


SH+ Shot R1

Марката SH+ е италианска и предлага продукти от висок клас, какъвто е и моделът Shot R1. С тегло 230 грама и 28 отвора за проветрение, Shot R1 е лека и дишаща каска, която се предлага в универсален размер (55-60 см), който би трябвало да пасне на повечето глави. Фината настройка се извършва с помощта на системата Speed Turn IV, а защитата е осигурена от EPS пяна с облицовка, изработена по технологията Fusion In-Mold Microshell. Меките подложки осигуряват комфортен контакт с кожата, попиват влагата и съхнат бързо, могат и да се свалят, за да бъдат изпрани. В допълнение към тях има и мрежа против насекоми, а включената в комплекта козирка дава избор за по-планински или по-аеродинамичен вид на каската. За повишаване на безопасността на пътя от задната страна са добавени и светлоотразителни стикери. Ако все пак цветът на снимката не е вашият, Shot R1 се предлага и в други окраски – не знаем дали всички са налични в България, но лесно можете да проверите.

321.00 лв. от магазини Maxbike


Kenny Downhill

За момичетата, които са пристрастени към адреналина, карането в байкпаркове и спусканията с велосипед, е необходима каска с подбрадник. Моделът на Kenny е с широко предназначение (DH, FR, ендуро и ВМХ) и освен с показаната тук разцветка, може да се хареса на дамите с още няколко неща. Едното от тях е ниското тегло – каската тежи около 880 грама и разполага с 16 отвора за проветрение, което е доста важно в топлите дни. Може би още по-важно е, че Kenny Downhill се предлага в няколко размера – от XXS до XL. Козирката и ремъкът за стягане под брадичката са регулируеми, а цената е съвсем достъпна.

169.00 лв. от магазин Industrial


Маски 100%

И докато сме на тема спускане, ендуро и ВМХ, важно допълнение към каската е и хубавата маска. Характерно за продуктите от серията МХ на 100% е това, че плаките им са взаимозаменяеми, така че дори при различни рамки получавате едно и също високо ниво на защита за очите. Независимо дали ще изберете най-достъпния модел Strata (69/90 лв.) или малко по-скъпия Accuri (99/120 лв.), има наличие от множество разцветки, които могат да паснат чудесно да екипировката ви. Но нека все пак не се отплесваме само по външния вид, за да не забравим съществените характеристики на продуктите. Плаките са от материала Lexan, устойчиви са на надраскване и са третирани срещу запотяване. Към тях може да добавите и т.нар. tear-off, т.е. допълнителен външен лист, който може да бъде откъснат в движение – това е при каране в състезания, когато се случи трасето да е кално.

И двата модела рамки – Strata и Accuri – са направени от здрав и гъвкав уретан, с матово и или гланцово покритие, а формата им е съобразена с удобното прилягане към лицето, осигуряването на максимално зрително поле и съвместимост с повечето каски на пазара. Плаките са прозрачни (по-евтиния вариант) или огледални (малко по-скъпи), като при Accuri в комплектите с огледална плака получавате и прозрачна. Иначе и в двата случая маските идват с микрофибърна торбичка за почистване и съхранение.

Основните разлики между двата модела са, че при Accuri лентата със силиконови апликации, която контактува с каската, е по-широка (45 мм спрямо 40 мм при Strata), а пяната по вътрешния контур на рамката е трислойна за по-добър контрол на влажността (при Strata е двуслойна).

69.00 – 120.00 лв. от магазин Industrial


Удобството преди всичко! Ако при каските и маските то зависи най-вече от формата и размера, т.е. няма специфики, предопределени от пола, то при други части от екипировката има множество детайли, които трябва да са проектирани специално за дамите и да са съобразени с особеностите и пропорциите на женското тяло, физика и т.н. Продължаваме с няколко такива продукта, които илюстрират добре вниманието към детайлите, което всяка жена заслужава.

Дамска колоездачна блуза Bizioni WD22

Фланелка за колоездене с къс ръкав и удължен цип отпред, за каквато се надяваме температурите да станат подходящи съвсем скоро. Материята, от която е изработена, е функционален, вентилиран микрофибър + ликра (95% полиестер, 5% еластан). Шевовете са плоски и еластични, гарантиращи комфорт и защитени от протриване. На видими места са принтирани светлоотразителни елементи за повишаване на безопасността. Долният край на блузата е с ластичен силиконов кант, а отзад има удобен джоб с цип. Двата цвята, в които се предлага, виждате на снимката, а възможните размери са четири – от XS до L.

50.90 лв. от dimibike.com


Раница CamelBak Aventura 18

Както показва и името на тази раница, тя може да е верен спътник на всяка планинска колоездачка във всяко приключение. Оптимизирана е за еднодневни преходи, вместимостта е 16 литра, включително и с възможност за 3-литров резервоар за вода, който се пълни и почиства лесно. Цялостно Aventura 18 е проектирана за физиката на жените, което включва по-малка височина (с оглед на по-късия торс) и S-образни презрамки с изнесени извън областта на гръдния кош катарами за регулиране.

Вентилираният гръб NV™ включва няколко перфорирани панела, които държат раницата на разстояния от гърба, като в същото време разпределят равномерно тежестта и осигуряват удобно и стабилно закрепване.

Няколко различни отделения се грижат за добрата подредба на багажа – джоб за резервоара, главен товарен отсек, припокриващ джоб, преден джоб с органайзер и два странични джоба от мрежеста еластична материя. За ценни и лесно раними предмети като смартфон, очила и др. също е предвиден специален, леснодостъпен джоб.

Ако не ползвате целия обем на раницата, лесно можете да я компресирате с четирите странични ремъка. Те могат да се ползват и за закрепване на защитна екипировка (наколенки/налакътници), а за каската е предвиден предният панел.

159.00 лв. от магазини Maxbike


Bontrager Solstice SS Jersey Women`s S16

Дамска колоездачна фланелка с полуотпусната кройка – проектирана е така, че хем да стои близо, но не плътно, до тялото, хем да осигурява свобода на движенията във всички посоки. Дишащата материя, от която е изработена, е лека и приятна на допир, а ципът YKK отпред позволява да подобрите охлаждането дори в най-горещите дни. Удължената задна част покрива добре кръста, дори когато стойката е приведена напред, а трите отворени джоба са идеални за състезания/тренировки, когато предпочитате да не носите раница. Ако карате по автомобилни пътища, светлоотразителните елементи подобряват видимостта и сигурността ви.

79.00 лв. от dropin-shop.com


Дамска раница Vaude Roomy 17+3

Проектирана от жени за жени, или поне така твърди производителят! Едно е сигурно – за създаването на този модел Vaude са ползвали отзиви и съвети от професионални колоездачки с много опит и километри зад гърба си.

Roomy 17+3 е предназначена за еднодневни карания, но е достатъчно голяма, за да събере цялото съдържание на една дамска чанта, че и нещо отгоре. Шегата настрана – като се има предвид, че екипировката на момичетата като цяло е по-компактна, тази раница на Vaude вероятно ще е подходяща дори и за 2-3 дневни походи, в зависимост от конкретната логистика.

Системата на окачване Aeroflex използва на ултра-лека стоманена гъвкава рамка и материали с изключително ниско тегло, за да постигне отлично разпределяне на тежестта, стабилност и добро проветрение на гърба.

Презрамките са меки и комфортни, а широкият колан за кръста стабилизира отлично раницата при каране по силно пресечен терен и също играе важна роля в равномерното разпределяне на тежестта. На него има и удобен малък джоб.

Освен основния товарен отсек, където има и място за хидратираща система (резервоар), в Roomy 17+3 ще намерите още: подплатен външен джоб с цип; преден външен джоб с цип; малък джоб с цип, който може да се сваля; два странични мрежести джоба.

Дъждобранът се съхранява в долната част на раницата, има и система за носене на каската, а при каране по тъмно можете да прикрепите червена светлина към предвидената за целта халка в предната долна част. В тази насока са и светлоотразителните елементи.

Размерите на раницата са 43 x 24 x 21 см, теглото е 810 грама, а цветовете, в които можете да я закупите, са цели четири.

149.00 лв. от dragzone.bg и магазини Drag Zone


SCOTT Defined Light Women’s Pullover

И тъй като лятото все още е далеч, може би ще искате за преходните сезони да си осигурите универсална, многофункционална спортна блуза, каквато е моделът Defined Light на Scott. Изработена от разтеглива, дишаща и олекотена материя, тази дреха може да се ползва както като термобельо, така и като втори слой над него. Вътрешната страна е изключително мека и приятна на допир, като особено внимание е обърнато на яката, която контактува с шията. Отпред има цип, който позволява по-добро проветрение при интензивно натоварване, както и по-лесно обличане и събличане. В момента продуктът дори е с намалена цена, а освен него можете да разгледате и другите блузи от тази серия – в различни цветове и с различна дебелина.

83.00 лв. от Scott Bulgaria
(в момента е с намалена цена – 66.00 лв.)


Дамски ръкавици Giro Tessa

Giro Tessa™ са дамски ръкавици за колоездене с подложка от гел, съчетаващи комфорта на технологията Super Fit™ с качествени материали на приемлива цена. Горната част е от бързосъхнеща, разтеглива и дишаща мрежа, а към палеца е интегрирано меко парче микрофибър за попиване и забърсване.

Дланта е от висококачествена, фина и здрава изкуствена кожа Clarino™, като на ключови места са добавени вложки от гел за допълнително омекотяване и комфорт. Използвани са няколко панела, зашити един към друг, за да се постигне оптимално и плътно  прилягане към ръката, но без стягане и опъване.

Ръкавиците се слагат и свалят бързо и лесно, благодарение на велкро-лепенките и удобно оформените маншети от долната страна.

Налице е и голям избор от цветове, така че никоя жена да не остане разочарована.

34.90 лв. от dragzone.bg и магазини Drag Zone


Craft Womens AB Knickers

В преходните сезони много популярни са и клиновете с 3/4 дължина, т.е. покриващи коленете, но без да стигат до глезените. Craft е една от най-обичаните марки за спортна екипировка, а моделът Womens AB Knickers е предназначен специално за жени, обичащи колоезденето (AB в името идва от Active Bike). Коланът за кръста е еластичен в задната част и с допълнителна мека подплата отпред, за да осигурява максимално приятен контакт с коремната област. Анатомична омекотяваща подложка и специфичната кройка гарантират удобството, а дишащият, еластичен плат спира вятъра и задържа топлината на тялото, запазвайки свободата на движенията. Долните краища са със силиконови кантове за по-приятен и плътен контакт с кожата.

99.00 лв. от магазини Maxbike


Evoc CC 6L Team

Тази компактна и много лека раница на Evoc не е специализиран модел за жени, но е подходяща за всеки активен спортист, който предпочита да носи малко, но съществени неща на гърба си. По ирония на съдбата, въпреки че за градските дамски чанти и тяхното съдържание се носят легенди, в планината момичетата обикновено са по-пестеливи в обема и количеството на багажа – вероятно с добрата си интуиция усещат, че всяка излишна вещ в някакъв момент ще тежи на техния, а не на чужд гръб. 

В този смисъл е твърде вероятно 6-литровата раница на Evoc със своите компактни размери (20 x 46 x 7 см) и ниско тегло (500 грама) да бъде фаворит  за много дами. Дори и ако добавите резервоар за вода с вместимост 3 литра (раницата може да побере такъв, макар че ние препоръчваме по-скоро 2-литров мех), ще остане място за най-важното – тънко и леко яке, мултиинструмент, щанги, лепенки и помпа, телефон, ключове и още някоя дреболия. Освен основното отделение, на дъното и в горната предна част са обособени още два джоба с ципове – точно за такива дребни вещи. Има и един мрежест вътре. 

Светлоотразителни елементи, халка за задна светлина, кръстен и гръден ремъци – нищо не липсва в тази малка раница. В катарамата на гърдите дори е интегрирана свирка – можете да я използвате, за да отговаряте на нахални подсвирквания от страна на мъжката популация.

139.00 лв. от магазин All Mountain
(в момента е с намалена цена – 111.00 лв.)


Evoc Glade 25L

Друга изкушаваща раница на Evoc, при това с доста голям обем, е моделът Glade. Той вече е специално проектиран за жени – с тяхната анатомия са съобразени и гърбът, който използва проветривата система Airflow Contact, и презрамките. Външно и вътрешно раницата прилича на много други модели на марката, което значи, че можете да разчитате на всички екстри – система за носене на каска (вкл. с подбрадник) и защитна екипировка; множество отделения и специализирани джобове за добро организиране на багажа (вкл. джоб за 3-литров резервоар за вода); дъждобран; халка за задна светлина + светлоотразителни елементи. Макар да е създадена с мисъл за планината, Glade може да се ползва удобно и като градска раница – с размери 28 x 52 x 17 см повечето лаптопи биха се събрали без проблем в нея, а спортният ѝ вид би подчертал активния начин на живот на притежателката ѝ.

260.00 лв. от магазин All Mountain
(в момента е с намалена цена – 208.00 лв.)


Bontrager Rhythm Women`s Short S16

Дамски шорти за колоездене със свободна кройка, която осигурява лекота на движенията и ви гарантира, че ще сте стилни и в гората, и в града. Дължината е до коляното (30 см вътрешна). Ушити са от лека, но издръжлива материя (найлон), а отвътре е прикрепена мрежеста подплата с омекотяваща подложка inForm Solstice, която може да се сваля. Панталоните са регулируеми при талията, имат и халки за колан, а закопчаването отпред е с цип и две копчета. За ценни дреболии имате на разположение два предни джоба и един заден с цип, разположени на нивото под колана.

197.00 лв. от dropin-shop.com


Яке Mac in a Sac Origin

Лекото ветро- и водоустойчиво яке е задължителна част от екипировката. Mac in a Sac е подходящо и за двата пола и ще ви запази сухи в дъждовно време, но едни от най-големите му предимства са теглото (270 грама) и компактните размери – якето се побира в малко калъфче, което част от комплекта. Допълнителен плюс е наличието на регулируема качулка, която се прибира в яката. Техническите характеристики на якето включват 7000 мм воден стълб, подлепени шевове за пълна непромокаемост, паропропускливост (дишане) 7000 g/см2 за 24 часа, вентилационни отвори на гърба и под мишниците и ластичен маншет. Цената за всичко изброено е повече от добра!

65.00 лв. от магазин Горгона


Вело ръкавици BIZIONI GS33

Къси велоръкавици със специално покритие на дланта за по-добро сцепление с кормилото. Имат вградени вложки с гел, които разпределят по-добре натиска и увеличават комфорта по време на каране. Горната част на палеца е от мек хавлиен материал за попиване и почистване, докато при другите пръсти е от проветрив мрежест плат. Добавени са дори и светлоотразителни елементи, а закопчаването е с велкро-лепенки. Предлагат се в четири размера.

25.95 лв. от dimibike.com


Обувки Bontrager SSR Multisport WSD

Универсални дамски спортни обувки, които могат да се ползват както в ежедневието, така и в свободното време с велосипеда – в планината, по шосетата или в парка. Ако карате с автомати, SSR Multisport WSD са пригодени за монтиране на скоби с два болта, но ако не ви трябват, никой няма да разбере, че обувките са колоездачни.

Използваният при тях калъп се казва inForm Performance и чрез него се създават обувки, които са удобни и оставят малко повече свобода на крака. Вътрешната част на подметката е по-корава, благодарение на специална найлонова вложка, а отвън е използвана универсална каучукова смес. Закопчаването комбинира класически връзки с велкро-ремък, който ги фиксира и може да се използва за допълнително стягане на обувката.

168.00 лв. от dropin-shop.com


Верига за заключване AXA Clinch+

Ако държите да съобщите на света, че даден велосипед е дамски и не бива да бъде пипан по никакъв повод, можете да си набавите тази сигнално розова заключваща система от AXA. Тя може и да изглежда нежна, но в действителност е корава и трудна за срязване, тъй като е изработена от закалена стомана. Същевременно полиестерното покритие предпазва рамката и частите на велосипеда, защото е всеизвестно, че повечето жени държат да съхранят външния вид на байка си непокътнат. Дължината на веригата е 85 см, което я прави подходяща за връзване около стълбове, огради и др.

43.30 лв. от velosiped.bg


Бидон-термос Zefal Arctica

Този продукт не е предназначен само за жени, а е напълно универсален, но DimiBike решиха, че може би дамската част от аудиторията ни ще има по-голям интерес към него. Вероятно презумпцията е, че момичетата са по-взискателни към нещата, които консумират, за разлика от мъжете, които минават за всеядни и всепиещи…

Както и да е, бидонът Arctica е съществен аксесоар при каране на велосипед в топло или студено време, защото освен стандартната вместимост (750 мл), той предлага и многослойна изолираща система с метално фолио и полиетиленова пяна. Благодарение на това, той запазва оптимална температура на течността в него за около 2 часа и половина.

Материалът, от който е изработен, е полипропилен без собствена миризма и без да задържа такава от течностите, с които го пълните, а релефната капачка на винт е удобна за ползване дори и с ръкавици.

Arctica се предлага в няколко цвята, за да се върже по най-добрия начин с велосипеда и екипировката ви.

16.80 лв. от dimibike.com


Кошница за градски велосипеди SW-BK 18

С какво друго да завършим подобна статия, ако не с пазарска кошница за градски велосипеди? Закрепва се чрез скоба за кормилната тръба и е ръчно изплетена от материал, имитиращ ратан. Достатъчно голяма е, за да побере всички продукти, необходими за едно развихряне в кухнята, но можете също така да превозвате в нея дрехи за преобличане, дамска чанта, торби с покупки от мола и дори празните бирени бутилки, които любимият ви за пореден път е забравил да върне в кварталната бакалия. Не позволявайте на никакъв непредвиден товар да развали приятната ви разходка с велосипед из града!

45.90 лв. от velosiped.bg

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>