Преходници Better Boost Adapter Kits от MRP

MRP имат много интересни продукти, за които си струва да пишем (и си запазваме правото да го сторим в следващи статии), но един от най-новите се казва Better Boost и представлява преходен комплект за предни главини DT Swiss, чрез който можете да ги пригодите от стандартна 15х100 мм проходна ос към по-широкия Boost стандарт (15х110 мм).

Името на продукта („По-добри преходници за Boost“) е „закачка“ към някои конкурентни предложения и набляга на предимствата, които американската компания вижда в своя продукт.

Комплектът се състои от две капачки за ос, които са с по 5 мм по-дълги от стандартните и по този начин увеличават широчината на главината, за да пасне на вилки със 110 мм ос. Наред с тях трябва да добавите и 5 мм дистанционна втулка за диска, към която вървят и по-дълги болтове.

Основното предимство на комплекта на MRP е, че не се налага да пренаплитате/центровате предното колело. Това го прави бърз и лесен за употреба дори от потребители без технически опит.

Комплектът се предлага в два варианта – за главини DT Swiss 350 15x100mm 6-bolt и  DT-Swiss 240s „Fifteen“ 15×100 6-bolt. Вероятно може да се използва и с други марки главини, стига капачките им за оста да са съвместими с тези на DT Swiss.

Better Boost Adapter Kits ще са налични и в България на цена около 95 лв.

Реклама

За жалост с подобен комплект не можете да конвертирате главини със Center Lock захващане на дисковете, но MRP работят и в тази насока и вече имат снимка на бъдещия преходник. Тъй като при Center Lock няма как да се измести дискът с 5 мм, MRP смятат да изместят спирачния апарат чрез адаптор, който се монтира към PM накрайниците на вилката.

Засега не се предвижда преходен комплект за задни колела.

http://www.mrpbike.com/

http://industrial-bg.com/


Снимки: MRP


Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>