Регулируем кол за седалка и от DVO

DVO е типичен пример за бутикова компания, която може и да е встрани от масовите продажби, но пък се радва на верни фенове, които вероятно биха предпочели продуктите им пред всичко друго на пазара. Може би точно това ги е накарало „да се качат на бързия влак“ и да добавят в каталога си регулируем кол за седалка, наречен Garnet. Другата възможна причина, разбира се, е „родството“ между този тип продукти и продуктите по окачването на велосипеда, в които DVO са силно специализирани.

Точно това дава самочувствие на компанията да твърди, че макар Garnet да използва като цяло стандартен тип хидравличен патрон с възможност за сервизиране, продуктът им превъзхожда много от конкурентите си по качество, т.е. според тях прецизното проектиране и изработка са това, което ще гарантира на потребителите дълга и безпроблемна експлоатация.

Garnet се предлага във варианти със 125 и 150 мм ход, с диаметър 30.9 или 31.6 мм. Височината се регулира безстепенно чрез команда от кормилото, която чрез жило активира движението на кола. Захващането на жилото може да е както към долната част на кола (вариант за рамки с вътрешен път за бронята), така и към тръбата в областта под зеления пръстен с уплътненията. Ах, да, зеленият цвят! Няма как да сбъркате този продукт и можете да разчитате на пълен цветови синхрон между него и останалите компоненти на DVO, ако притежавате такива. Впрочем и името на продукта е взето от един минерал (на бълг. език е гранат), който се смята за скъпоценен камък още от каменната епоха, та чак до наши дни. Командата е простичка и е съвместима и с други подобни продукти, което значи, че ако я счупите и не можете да си намерите оригинална, това не е фатално.

Реклама

За разгъването на кола се грижи пневматична пружина, но освен нея има и метална, която действа като осигуровка, в случай че налягането във въздушната се изгуби. Дори и в такава ситуация колът ще се разгъва, само че по-бавно. Друго нестандартно, но полезно решение в тази насока е разполагането на вентила от задната страна на скобата за седалката. По този начин той е лесно достъпен, ако ви се наложи да промените налягането. Самата скоба е с класически двуболтов дизайн.

Теглото на Garnet не е най-ниското (580-620 грама), но това донякъде е характерно за скъпоценните камъни. За регулируемите колове също. Досещате се, че и цената е в унисон с тази редките минерали, но кой знае – може би Garnet е точно такъв в света на понижаващите колове.

http://www.dvosuspension.com/

http://www.velomania-bg.com/

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>