Rossignol придоби Felt Bicycles

На 3 февруари 2017 г. производителят на спортни стоки Rossignol Group подписа договор за придобиване на базираната в САЩ велосипедна компания Felt. Очаква се сделката да бъде завършена окончателно до два месеца, след като премине през проверки на антитръстовите органи.

Rossignol едва ли има нужда от представяне, особено за любителите а зимните спортове, където марката е една от най-известните и масови в световен мащаб. Felt също е популярно име в колоезденето, макар да не е най-голямата в бранша. Известни са обаче с някои оригинални собствени разработки и като цяло с висококачествени велосипеди. Макар че началото на компанията е поставено в Калифорния, в последните години немското ѝ подразделение, което отговаря и за целия европейски пазар, е може би най-силно развитата ѝ структура.

Реклама

Трябва ли това да ви интересува? Като оставим настрана чисто „клюкарския“ аспект, подобна сделка може да е първа крачка към сериозното навлизане на Rossignol на пазара за велосипеди, а това вече е нещо, което може да се усети и в България, доколкото компанията е добре представена тук. В прес-изявлението се намеква, че догодина Rossignol планира да разработи линия за велосипеди със собствената си марка, като вероятно ще използва по най-добрия начин ноу-хауто от Felt, а отделно от това сигурно ще предлага продуктите ѝ и в своята добре развита търговска мрежа.

Впрочем Felt не е първата покупка на Rossignol в рамките на велосипедната индустрия. Миналата година френската компания придоби производителя на педали Time.

http://www.feltbicycles.com/

http://www.rossignol.com/

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>