KTM – избрани модели вече са в България

KTM от десетилетия демонстрира своята компетентност и като велопроизводител. И макар че технологиите и велосипедите се променят с времето, едно от нещата, които остават непроменени, е че KTM продължава да произвежда продуктите си в Австрия. Първият велосипед на KTM, Fleetwing, получава своя етикет „Made in Austria“ през 1964 г. След повече от 50 години компанията продължава да създава велосипедите си с най-високо качество и най-модерни технологии. Междувременно обаче марката печели популярност в повече от 50 страни, а от 2017 г. Веломания е техен представител за България, така че няколко модела вече са в българската търговска мрежа и очакват новите си собственици. Ето някои от тези предложения:

KTM Macina Lykan 27 10 CX4

KTM и техните електрически MTB велосипеди дават пълна газ в света на планинското колоездене. Един от тях е и MACINA LYCAN 27 10 CX4. Цифрата „4“ в името на модела означава 400 Wh батерия и отново мощния Bosch Performence CX мотор. 10 -скоростната Shimano SLX трансмисия предоставя бързо и точно превключване на скоростите. Благодарение на “clutch“ механизма на дерайльора, веригата е опъната дори и при силно неравен терен. Докато RockShox Monarch RL и 125 мм ход на задната ос се държи в унисон с терена, вилката RockShox Recon Silver със 120 мм ход поема неравностите, осигурявайки отличен контрол на колоездача. Комбинацията от къса рамка, компактен chainstay и балансиран челен ъгъл 69 градуса, прави MACINA LYCAN 27 10 CX4 супер пъргав и маневрен. Гумите Schwalbe Rocket Ron (2.25″ ширина) с мекия си профил подчертават още веднъж универсалния характер на велосипеда, което го прави идеален за повечето пресечените терени и настилки.

KTM Macina Freeze 261 Fat Ebike

KTM Macina Freeze 261 Fat Ebike е електрически фетбайк. С широките си гуми Schwalbe Jumbo Jim велосипедът ви дава възможността да преминавате през дълбок сняг и пясък и да бъдете ефективни във всички трудни условия. Freeze Fat Ebike разполага с електродвигател Bosch, който спомага за вашето по–ефективно преминаване по  трудните пътеки. Този модел е оборудван и с 11-степенна скоростна система Shimano XT и хидравлични дискови спирачки Shimano Deore, които ще гарантират вашата безопасност и ефективно спиране.

KTM Macina Freeze 261 Fat Ebike е еволюция с двигател Bosch CX Perfomance line. Двигателят Bosch разполага с 36V/ 250W мотор, който може да развие 25 km/h при максимални 1000 оборота в минута или 75 Nm. Fat Ebike разполага с контролно табло Intivia на кормилото, стандартно оборудвано да следите най–важната информация. Двигателят Bosch е захранван с литиево-йонна батерия с  мощност 500Wh, която се презарежда само за 3 часа.

KTM Scarp 294 2F

KTM SCARP 294 2F е алуминиев 29″ велосипед, който е насочен главно към XC карането.

Велосипедът разполага с 90 мм ход на задното окачване и заден амортисьор RockShox Monarch RL-C2, които ще задоволят потребностите на ХС карачите при  по-бързи спускания по неравни терени и ще осигурят допълнителен комфорт при дълги маратонски карания.

Отпред KTM Scarp е оборудван с вилка RockSox Reba RL 100 мм, която разполага с дистанционно заключване от кормилото – полезна екстра при интензивни изкачвания.

KTM SCARP 294 2F e оборудван със скоростна Shimano XT и SLX, като задният дерайльор е от типа Shadow Plus с допълнителна стабилизация на рамото. За безопасността при спиране се грижат хидравличните дискови спирачки Deore, даващи възможност да се отпуснете по  желания терен или склон.

KTM Myroon 29 Prime B11

Myroon 29 Prime B11 е планински велосипед с твърда карбонова рамка. С подсилената си конструкция той е стабилен, лек и с висока ефективност. Геометрията на велосипеда улеснява изкачванията, дори и когато не сте седнали. Конусовидното чело и средното движение тип press fit работят за подобряване на коравината и ефективността. Снабден е с вилка RockShox RS-1със 100 мм ход – това е топ-моделът на марката и обещава отлично каране дори по доста неравен терен, когато това се налага.

Myroon 29 Prime B11 притежава монтаж Shimano Deore XT M8000, който е един от най-надеждните и гладко работещи на пазара. С венец-касета 1×11 и Deore XT M8000 спирачки, осигуряващи страхотна спирачна сила, велосипедът предлага невероятно усещане на всеки карач. Усъвършенстваният комплект безкамерни колела KTM Team II CC 29 с гуми Schwalbe Rocket Ron осигуряват скорост и стабилност. И като финален щрих, KTM са добавили седло Fiz:k Tundra M5.

Всичко това прави Myroon 29 Prime B11 е един отличен велосипед за спорт и приключения в планината.

Всички модели на KTM, налични в България, можете да видите на живо в магазин Sport Station, бул. „Симеоновско шосе“ 4а, всеки ден от 10:00 до 20:00 ч., а онлайн в Screambikes.eu. Част от моделите ще са налични и в магазини DragZone в цялата страна, като във всеки обект асортиментът ще е различен.

Оставете отговор

XHTML: Можете да използвате следните маркери: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>