Next Exit // Еп. 4: Бенд

Това, което разделя Бенд в щата Орегон от много други МТБ градове, е геоложката му история. Както обобщава Адам Крейг, „наоколо няма нещо, което да не е избухвало в даден момент“. Това прави града, и най-вече околностите му, привлекателни не само за планински колоездачи, но и за всички, които обичат планината и активното пребиваване в нея. От мрежата с пътеки, заобикаляща града, през обслужваните с лифт трасета на Маунт Бачелор до грубите терени в Клайн Бът, Бенд предлага разнообразно каране, достъпно само на минути от табелата за населеното място.

Активните занимания на открито са дълбоко залегнали в културата на местната общност. Хората живеят тук, заради възможността да го правят активно и интересно през цялата година. Тук не е възможно да ти доскучае. Броят професионални спортисти (не само колоездачи), които наричат Бенд свой дом, е свидетелство за това.

Next Exit (Следващата отбивка) е серия на сп. Freehub Magazine, която представя различни населени места и общности в Северна Америка, които са приели планинското колоездене като свой стил на живот, препитание и забавление. На фокус са предимно малки градчета и курорти, но с големи мечти и цели, които ги е грижа за всички аспекти и проблеми, свързани с колоезденето в планините – от туризъм и поддържане на пътеките до защита на правата и интересите на колоездачите.

Реклама