В търсене на приключението | Пиренеите

Седем приятели отиват с помощта на Orbea в Пиренеите в търсене на приключението. Идеята им е да прекарат шест дни и нощи, пресичайки дивата и запазена планина Сиера де Гуара и следвайки старите търговски маршрути през Пиренеиете, преминаващи през Аинса и завършващи в Бенаске.

Където е възможно, групата отсяда в градовете по маршрута, но когато няма такива, спането е на открито в планината. Важен елемент в пътуването е връзката между групата и техни приятели, които живеят в тези планини и се прехранват там като планински водачи – хора като Бертранд в Сиера де Гуара, Хорхе в Зона Зеро и Кристоф в Пуро Пиринео.

За улесняване на придвижването по дългия маршрут групата прибягва и до моторизиран транспорт за някои от изкачванията, но това не им спестява потенето по местата, където пътищата свършват. За пресичането на един високопланински проход те избират да ползват мулета, с което добавят още към приключенския дух и към усещането за старите традиции по тези места.

Реклама

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>