Home Mountain Winter DH

Първото събитие за сезон 2017 ни изненадва неочаквано рано и неочаквано близо (за много от нас). Преди много години, когато правехме първите си спускания по сняг, те бяха точно по тази витошка писта, така че ще е доста интересно да видим как ще е сега!

На 21 януари, събота, ще се проведе първото в историята на България Зимно състезание по спускане с колела за време! Състезанието се провежда като част от активностите в Световен ден на снега – Витоша зимен фест 2017 и Sofia 2018 – Европейска столица на спорта.

Участието в Home Mountain Winter DH е безплатно и в него могат да се включат състезатели от цялата страна, като максималния броя на участниците ще бъде ограничен до 80 човека и с предимство ще бъдат състезателите от Българските колоездачни серии. Всеки, който иска да се включи в състезанието, е необходимо да се регистрира предварително онлайн тук – https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdylmLeIRHdCx-SON1uYkMqG–j3KU5MkhCjRmO3CC6pzDHWg/viewform.

Реклама

Състезанието ще протече по следния начин:
Регистрация на място от 8:30 до 10:00 пред хижа „Алеко“.
Тренировки от 9:00 до 11:00 – всеки един състезател ще може да направи по 2 тренировъчни спускания.
Финали от 11:30 – всеки състезател се спуска сам по състезателното трасе и му се засича време.
Награждаване в 13:00 пред хижа „Алеко“.

Трасето за състезанието ще бъде с дължина около 800 м, ще стартира от плаца пред хижа „Алеко“ и ще финишира на долна станция на лифт Романски. Ще включва стръмни участъци, скокове и други интересни препятствия. 

За въпроси можете да се свържете с нас на [email protected], а за всякаква допълнителна информация и актуализации следете събитието във Facebook! 🙂

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>