СК по спускане | Ле Же 1999 г. | С коментар от Седрик Грасия

Седрик е решил да ни върне почти 20 години назад, гледайки и коментирайки запис от Световната купа в Ле Же през 1999 г., където той завърши… Няма да издавам на кое място, но ще кажа защо за мен това видео е специално!

През 1999 г. MTB-BG.com още го нямаше, може би дори и идеята за него я нямаше, но пък с брат ми вече бяхме полудели по планинското колоездене и търсехме приятели и познати с Евроспорт (тогава нямаше кабелна, тези канали се хващаха само със сателитна чиния), които да ни записват на видеокасети преките предавания от Световната купа по спортния канал. Обикновено им казвахме в колко часа започва репортажът, те настройваха таймера на видеорекордера и ние нямахме търпение касетата да се озове в ръцете ни, за да гледаме поредния кръг. Вярвате или не, спомням си всички такива записи, всеки от кръговете, които съм гледал тогава. Спомням си тази кална баня в Ле Же, спомням си трасетата в Сиера Невада (Испания), Капрун (Австрия), Невегал (Италия) и др. По онова време пистите бяха дълги, спусканията по тях продължаваха по 5-6 минути, че и отгоре, а както ще видите в следващите минути, разликите между топ карачите понякога бяха все така малки! Легенди като Грасия, Вуйо, Пийт и Палмър бяха на по двайсет и няколко години.

Приключвам с носталгичните бележки, но видеото е придружено от коментар на самия Седрик Грасия, ако изобщо успеете да настроите съзнанието си към него. Аз не можах! 🙂

Реклама