Карай смело София 2016 – интервю с Елена Телбис

С настоящата кампания „Карай смело“ организаторите (нашите приятели от клуб Байктраял София) решават да дадат гласност на всеки, който ще  взима активно участие в нейното създаване и провеждане. Ако не сте гледали видеото с момичето от горната снимка, направете го, защото това е актрисата Елена Телбис и в следващите няколко реда тя споделя нейното мнение по важни въпроси за градското колоездене.

Регистрирайте се безплатно за всички обучения на: www.karai-smelo.btsofia.com

Колко често караш колело в града и защо използваш този транспорт?

В предстоящите зимни месеци ще оставя колелото по обясними причини, но иначе почти всеки ден карам. Харесва ми, защото се оказва, че заедно с карането на колело, извършваш 100 други неща. Хем спортуваш, но си и нащрек, внимаваш с пешеходци, коли, караш по шосето, защото доста често по тротоара има коли… такива работи. Сървайвър.

Как ще опишеш чувството да караш колело в града?

На мен ми доставя удоволствие. Не знам. Понякога, като падна лошо, ме е страх няколко дни и не искам да карам. Но след това всичко си продължава по старому.

Представи си, че участваш във филм и твоята роля е да си градска велонинджа. Как ще продължиш сюжета и ще обрисуваш твоя герой? Кои са неговите супер сили?

В този филм градската велонинжда ще е толкова напреднала, че ще се е сраснала с колелото. Ще спи върху него дори. Всичко. Ще получава предчувствие, че някъде някой колоездач е на ръба да попадне в неприятна велоситуация (тука малко откраднах с предчувствието от Спайдърмен, ама карай!) и ще му се притичва на помощ. На по-късен етап може да отвори училище за велонинджи, да завладеят града, изхвърляйки 921363728 коли, които караме, ама това на по-късен етап. Общо взето ще бъде един идиотски филм.

Кои са най-нелепите/смешни/поучителни ситуации, с които си се сблъсквала в града, докато си била с колелото?

Малко ми е по-широко кормилото от стандартно колело, така да се каже, и понякога карането по тротоара си е доста скандално. Веднъж съвсем леко закачих с въпросното кормило чантата на една възрастна жена и тя може би е придобила усещането, че някой се опитва да й я отнеме. Освободи си чантата от кормилото и преди да осъзнае какво се случва, ме фрасна с нея, а аз от своя страна тъкмо започвах да се извинявам. Не се разбрахме.

Какво ще споделиш и посъветваш хората, които се колебаят дали да карат колело в града?

Не разбирам защо някой би се колебал. Или имаш желание, или нямаш желание. С желание може всичко.

Защо реши да подкрепиш кампанията „Карай смело“?

Заради вас, организаторите. Искреното ви желание да научите хората как да станат или как да бъдат по-добри колоездачи в града е зареждащо и смислено. Надявам се събитието да е пълно и да се превърне в стабилна традиция в София. Успех!

За всеки, който иска да надгради знания и умения в градското колоездене, събитието „Карай смело“ ще се проведе на 22-23 октомври от 12:00 ч на открития паркинг на Сердика Център в София. По време на събитието ще можете да участвате в различни обучения като:

Градско колоездене с инструктор (теория и практика)

Байктраял техники за преминаване през препятствия (теория и практика)

Първа долекарска помощ (теория и практика)

Техническа велограмотност (теория и практика)

Правилник за движение по пътищата (теория)

Регистрирай се безплатно за обученията на: www.karai-smelo.btsofia.com

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>