Двудневно вело приключение около Копривщица – 22-23 октомври 2016

Октомври е един от онези месеци между лятото и зимата, които някои хора свързват със студ и повече трафик в столицата ни. Колоездачите обаче гледат по друг начин на този месец. Октомври е един от най-добрите месеци за колоездене, поради липсата на жега и перфектното състояние на почвата – нито прекалено суха, за да се вдига прах, нито пък прекалено кална. Ако и вие смятате, че октомври не е за седене вкъщи, може да се включите в нашия уикенд велотур в района на едно от най-красивите градчета в България – Копривщица. Карането ще се осъществи по живописни маршрути, пресичащи някои от полегатите била на Същинска Средна гора. Нивото на трудност е подходящо и за начинаещи планински колоездачи. Тези от вас, които не разполагат със собствени планински колела, могат да наемат от Травентурия велосипеди RAM Mentor за 20 лв. (10 лв. на ден!). Велосипедите са нови и в отлично състояние. Очакваме Ви на 22 и 23 октомври!

Програма:

Ден 1 (22.10.2016) – Тръгваме в 8:00 часа от паркинга на стадион „Васил Левски“. Маршрутът е София–>Коприщица. Пътят е приблизително 2 часа. Веднага щом пристигнем в Копривщица яхваме велосипедите и развъртаме педалите по красива пътека, която ще ни отведе до град Стрелча – известен с лековитите си минерални води. Карането е с продължителност около 4-5 часа по черни пътища и пътеки. За обяд ще спрем на огледно място, за да хапнем каквото си носим, докато се любуваме на прекрасна панорамна гледка. Желателно е всеки да си носи обяд, вода и каквото друго ще му трябва по време на карането (шоколади, вафли и т.н.). След като пристигнем в Стрелча, ще се насочим директно към един от топлите минерални басейни в града. Тези от вас, които не желаят да се потопят в минералните води, ще разполагат със свободно време да разгледат възрожденската част на Стрелча и да отпочинат. От Стрелча се връщаме до Копривщица с микробуса ни и се настаняваме за една нощувка в къща за гости. Следва свободна програма за вечерта. 

Обща дължина на карането: 25-30 км
Ниво на трудност: Подходящо за начинаещи

Ден 2 (23.10.2016) – Денят ще е посветен на обиколните пътеки около самата Копривщица. За обяд ще се върнем в градчето, където ще имаме 1 час за обяд и почивка. Следобедът продължаваме да изучаваме с колело маршрутите около възрожденското градче. Към 17:00 часа ще се натоварим за последно в буса, който заедно с всички чудесни емоции и спомени ще ни откара обратно до стадион „Васил Левски“. Към 19:00 се очаква да бъдем отново в гр. София.

Обща дължина на карането: 20-25 км
Ниво на трудност: Подходящо за начинаещи

Цена:
85 лв. на човек.
Доплащане за единична стая: 20 лв.
Доплащане за наем на велосипед: 10 лв./ден 

Цената включва:
– Транспорт с лицензиран автобус и шофьор
– Настаняване в къща за гости в Копривщица с включена закуска. Настаняването е в двойни и тройни стаи.
– Вело водач
– Медицинска застраховка с лимит 2 000 лева.

Цената не включва:
– Храна, освен закуска на ден 2.
– Вход за минерален басейн.

Имайте предвид
– Екскурзията ще се състои при минимум 6 записани пълноплащащи участника. 
– Програмата може да претърпи промени по независещи от туроператора причини или за да се подобри качеството на продукта. 
– Крайният срок за записвания е 18.10.2016 г.
– Записванията се приемат само в писмен вид на [email protected] Необходимо е да изпратите мейл с Вашите имена на латиница и кирилица, ЕГН и номер на личната карта (тази информация е необходима за застраховката). Пълният размер на екскурзията от 85 лв. трябва да бъде заплатено до 5 работни дни след като е направена резервацията, в противен случай резервацията се анулира. ЗТ ни задължава да сключим договор за пътуването. Договорът може да бъде подписан в офиса на фирмата или да бъде изпратен по е-майл, за да бъда подписан и сканирано копие да бъде върнато на ел. пощата на фирмата.
– Плащането за екскурзията може да извърши по банков път (ще Ви изпратим ел. фактура с банковата сметка на фирмата), с дебитна/кредитна карта или в брой в офиса на Травентурия. Офисът се намира в гр. София, жк Лозенец, ул. „Горски пътник“ 54 (в близост до бившия хотел Кемпински и метростанция Джеймс Баучер). 

Анулации: В случай на направен писмен отказ от пътуването, туроператорът удържа следните неустойки:
– до 10 дни преди дата на пътуването – няма неустойки
– от 9 до 4 дни преди датата на пътуването – 60% от общата стойност на пакета
– по-малко от 2 дни преди пътуването – 100 % от общата стойност на пакета. 
За контакт: [email protected], 02/4890885

https://www.facebook.com/events/1657551554575629/