Започва Suzuki Nine Knights 2016

На 5 септември за шести пореден път ще бъде дадено началото на едно уникално събитие, комбиниращо фрийрайд, слоупстайл и dirt jump. Името му е Suzuki Nine Knights – преведено на български, ще рече „Деветте рицари“.

Suzuki Nine Knights е събитие, в което ще видим някои от най-добрите фрийрайд/слоупстайл карачи в света, като подборът е направено от организаторите, а участието е само с покани. Наред с тези професионални атлети в изминалите месеци бе проведен и видеоконкурс по името „FOCUS Become a Knight“ (Стани рицар), чрез който бяха излъчени двама допълнителни участници –  Адолф Силва (в отворената категория) и Рейли Хоран (в категория фрийрайд). Защо да не започнем с видеоклиповете, с които те спечелиха своите билети за участие в това престижно събитие?

Дотук може би не намирате нищо по-различно от обичайните слоупстайл състезания? Същинската надпревара в рамките на Suzuki Nine Knights ще се проведе чак в събота, 10 септември. Преди това обаче предстоят няколко интересни дни, в които при „закрити врати“ участниците ще карат за специални фото- и видеосесии, опитвайки се да вдигат нивото на карането си по уникалното трасе в приятелска, несъстезателна атмосфера, и наред с това заедно с хората зад камерите да създадат уникални кадри и представяния. Точно този дух на сътрудничество и напредък заради самото каране, заради удоволствието от по-сложни и впечатляващи изпълнения, прави събитието уникално, а състезанието в събота е просто зрелищен завършек за публиката, където се очаква да видим наистина запомнящи се и спиращи дъха неща.

За 2016 г. организаторите са избрали местността Рехенпас в Судтирол, Италия, на брега на езерото Ресиа. В работата по трасето освен екипът на Balzamico Trail Design, които от самото начало изграждат сложните съоръжения за това интересно събитие, се включи и Сам Рейнолдс (Великобритания), който е и един от поканените участници. Те са използвали лавинен хълм, в който са оформени основните линии и препятствия, за да включат в карането колкото се може повече естествен терен. Сред основните и доста страховити елементи по трасето има два step-up скока с дължина 12 и 18 метра, както и рампи за скокове (qurter-pipes) с височина 7 метра (може би едни от най-големите, строени някога за планински велосипеди) и почвени попивки.

Ето го и списъкът с избраниците, които ще могат да импровизират и да премерят сили и умения в Suzuki Nine Knights 2016:
Antoine Bizet (FRA)
Max Fredriksson (SWE)
Szymon Godziek (POL)
Peter Henke (GER)
Reilly Horan (CAN)
Clemens Kaudela (AUT)
Lukas Knopf (GER)
Sam Pilgrim (GBR)
Timo Pritzel (GER)
Sam Reynolds (GBR)
Nicholi Rogatkin (USA)
Adolf Silva (ESP)
Martin Söderström (SWE)
Anton Thelander (SWE)
Torquato Testa (ITA)
Olly Wilkins (GBR)
Tobi Wrobel (GER)

И ако случайно се чудите защо ви занимаваме с подобно отдалечено от България събитие (освен, че то по принцип заслужава внимание заради всичко изброено), причината е, че благодарение на един от главните спонсори, Monster Energy, тази година ще можем да отразим Suzuki Nine Knights доста по-отблизо и по-подробно за българските фенове на планинското колоездене. Така че едва започваме и очаквайте тепърва нови включвания по темата!

Повече подробности можете да научите в сайта на състезанието: http://www.nineknightsmtb.com/

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>