Elevation 999 2016 – карта на етапите

Concept Creative обявиха дължината и разположението на етапите в тазгодишното издание на ендуро състезанието Elevation 999, четвърти кръг от Българските ендуро серии 2016. Нещата изглеждат така:


Натиснете върху картата за отваряне в по-голям размер

Редовните участници в събитието веднага ще забележат новостите и промените спрямо миналата година. За тези, които не са толкова наблюдателни или не са участвали преди, ще направим малък разбор.

По всичко личи, че това състезание ще е доста трудно и разнообразно – и физически, и като терен. Макар че в Пампорово традиционно се ползват лифтовете от байкпарка за някои от трасферите, през 2016 г. ще има и изкачване на собствен ход от центъра на Смолян до Смолянските езера, което прави общото придвижване между специалните етапи над 10 км с почти 700 м изкачване. Не това обаче ще бъде най-трудното…

Досегашният най-дълъг етап ще бъде първи по ред и… отново ще започва от вр. Снежанка, което означава, че ще има и едно немалко изкачване, наред с всички други „мъки“ по него. Следват двата по-къси, но стръмни етапа в посока Смолян, откъдето участниците ще покарат доволно нагоре до Смолянските езера. Качване с лифт и стигаме до четвърти етап, който е добре познатата пътека към Смолянските езера – също не е от най-кратките и също изисква доста педалиране в някои ключови участъци. Отново качване с лифт и последен етап по едно от любимите на много хора трасета в байкпарка – „Малина“. 

Както виждате, за 2016 г. е променена цялостната последователност на специалните етапи, така че финалът да бъде в Пампорово, а не в Смолян. Това със сигурност ще облекчи логистиката и ще позволи на участниците след награждаването да потеглят директно към домовете си, вместо тепърва да бъдат извозвани обратно към курорта.

Прогнозата за времето е перфектна, така че ако все още не сте се записали за участие, не е късно да го направите – карането ще бъде по-добро от всякога!

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>