24-часов маратон по планинско колоездене 2016 – информация

Велосипедно денонощие за десети път

Тази година е по-специална за клуб „Крива спица“. Някои от най-знаковите ни събития правят десет-годишен юбилей.

На 1 и 2 октомври 2016 г. отново край село Мътеница в полите на Средна гора Велоклуб „Крива спица“ ви кани на 10-то издание на 24-часовия маратон по планинско колоездене.

Всеки запален колоездач може да опита границите на своите сили, издръжливост и характер… или пък просто да се почерпим по повод повода.

Категориите за участие са три:

  • индивидуални състезатели (соло-мъже и соло-жени), за които предизвикателството е най-сериозно – сами от началото до края трябва да се борят с пресеченото трасе и себе си;
  • отбор от по двама състезатели, без значение на пол и националност, рамо до рамо, гума до гума трябва да устоят на гората, тъмнината и умората;
  • отборни щафети от двама до четирима колоездачи, които един след друг се стремят да дадат всичко от себе си, за да преборят конкурентите и завъртят най-много обиколки;
  • бонус категория – масов отборен старт (т.е. обиколки около масата)… неофициална класация.

В рамките на едно денонощие победители ще бъдат участниците с най-много пълни обиколки по 11 км трасе.

Стартът ще бъде даден в 13:00 часа на 01.10. (събота), а финалът е по същото време на другия ден (неделя).

Палатковият бивак край село Мътеница е на достъпно за автомобили място, на шарена сянка и мека поляна. Доведете семейството и приятелите си, защото подкрепата им ще е важна. Не забравяйте за най-вкусния сладолед на Земята (за повече подробности се оглеждайте на площада в село Калояново). Забавата за всички е гарантирана.

Записването започва на 10 сптември точно в 0:00 часа и ще бъде достъпно на сайта ни.

От вас е желанието, силата и положителното настроение, а от „Крива спица“ – организацията, денонощната подкрепа и… както обикновено, айряна.

Повече информация, включително регламент, трасе и записване ще намерите на адрес http://kriva.org/event/24-часов-маратон-2016/.

https://www.facebook.com/events/935515169894076/