С колела на Тасос – 21-25 септември 2016

След няколкогодишно прекъсване този септември ще се отправим отново към гостоприемния Тасос. Имаме намерение да караме, да се къпем, да пием ципуро и да се наслаждаваме на последните ласки на лятното слънце. Ето и малко повече подробности:

ПРОГРАМА

Ден 0 (21.09) – Отпътуваме от София с организиран транспорт вечерта на 21.09. Пътуваме през нощта и се целим към първия ферибот на 22.09. Настаняваме се в Потос, домакин е Янис Рейзис.

Ден 1 (22.09) – След кратка почивка от нощното пътуване, правим следобедно каране в посока Теологос. Привечер (ако успеем да се надигнем от кръчмата в Теологос) ще имаме време за плаж. Каране за деня – около 30 км.

Ден 2 (23.09) – Този ден се отправяме към Лименария и каменното село Кастро. Следобед се спускаме в посока Теологос и отново време за плажуване. Общо каране за деня – около 40 км.

Ден 3 (24.09) – Време е за Ипсарио – най-високата точка на острова. Изкачването отнема около 3 часа, а при добра видимост от върха се откриват прекрасни гледки във всички посоки. Спускаме се през Мариес и Лименария. Общото каране за деня е около 55 километра.

Ден 4 (25.09) – В последния ден имаме време за кратко сутрешно каране или плаж. Следобед пътуваме обратно към София.

УСЛОВИЯ

Транспорт – от София до Потос и обратно пътуваме с организиран от нас транспорт.

Настаняване – настаняваме се за три нощувки в семеен хотел в Потос.

Храна – храната по време на пътуването не е подсигурена. На острова има достатъчно голям избор от закусвални, ресторантчета и магазини. Стаите в хотелчето са оборудвани с кухненски пособия и закупена храна може да се съхранява / приготвя на място.

Такса за участие – 250 лв. Таксата включва транспорт, настаняване, водачи и застраховка за пътуване.

Записване – записването е отворено до 10.09.2016 на [email protected] Въпроси относно пътуването – 0885 184 342 – Васил Тодев

https://www.facebook.com/events/1665734017075394/

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>