Купа Мургаш 2016 – подробности

Здравейте, малки, големи и още по-големи любители на планинското колоездене! На 11 септември Велоклуб Мамут и Максбайк с подкрепата на Български Колоездачен Съюз и с любезното домакинство на Община Бухово Ви канят на шестото издание на Купа Мургаш. Което, както винаги, ще предизвика едни от най-подготвените състезатели и любители на планинското колоездене в България.

По традиция състезанието ще премине по билото и полите на вр. Мургаш в Стара Планина, разположени на няма и 30-ина минутки от жълтите павета на гр. София. Поради статута на състезанието, като Държавен шампионат за някои от категориите, надпреварата ще се проведе в малко по-различен формат. Най- съществената промяна засяга маршрутите, които вече стават три, както и категориите, които могат да вземат участие в тях. А те ще бъдат следните:

Мургаш 65 км, 2800 м положителна денивелация. По този маршрут ще вземат участие само лицензирани състезатели, категории Мъже Елит и до 23 години. Надпреварата за тях ще е със статут Държавен шампионат. Включва 4/четири/ сериозни изкачвания:

 • Вр. Мургаш – дължина 17 км, 1000 м денивелация
 • Потоп – дължина 4,5 км, 400 м денивелация
 • Желява – дължина 6 км, 600 м денивелация
 • Вр. Готен – дължина 6 км, 450 м денивелация

Маршрутът е подходящ за изключително добре подготвени състезатели.

Мургаш  54 км, 2400 м положителна денивелация. По този маршрут ще вземат участие категориите: Мъже, Жени*, Ветерани, Юноши старша възраст.
*За Жените с лиценз към БКС, състезанието ще е със статут Държавен шампиoнат.
Включва следните изкачвания:

  • Вр. Мургаш – дължина 17 км, 1000 м денивелация
  • Потоп – дължина 4,5 км, 400 м денивелация
  • Желява – дължина 6 км, 600 м денивелация

   Маршрутът е подходящ за добре подготвени любители и състезатели.

   Мургаш 45 км, 1500 м, положителна денивелация. По този маршрут ще вземат участие категориите: Мъже, Жени, Юноши младша възраст, Девойки, Отбори. Включва само основното изкачване до вр. Мургаш (дължина 17 км, 1000 м денивелация) плюс някои по-малки.  Въпреки, че е най-краткият от трите маршрута, 17 километровото спускане от върха ще ви отведе на 10 км от финала, които включват предизвикателни хълмове и дерета за преодоляване.

   Маршрутът е подходящ за средно и добре подготвени любители.

   Очаквайте още интересни новини и изненади, а дотогава за записване и повече информация следете
   http://murgash.veloclubmammut.com/

   https://www.facebook.com/murgash.xcm/?fref=ts

   Всичко това ще се случи и благодарение на безвъзмездната подкрепа на: Авител, Девин, Лактима, Хотелски Комплекс Реденка, Рекламна агенция Олимп, Craft.