Три Чуки 2016 – Чипровци, 13-14 август

След няколкогодишна пауза, състезанието „Три чуки“ се завръща в календара. Този път форматът включва не само планинско колоездене, но и бягане. За повече подробности четете надолу.

Дата на провеждане: 13-14.08.2016 г.
13 август – Планинско колоездене
14 август – Планинско бягане
(формата за онлайн записване ще бъде активна след няколко дни)

Място на провеждане: Хижа Явор – над Чипровци в подножието на мощното Старопланинско било и връх Три Чуки – 1938 м.н.в.
(До хижа Явор се стига по разбит асфалт и чакълиран път)
Старт, Финал и Награждаване – пак там.

Събитието се осъществява под патронажа на Кмета на община Чипровци – г-н Пламен Петков и с активното участие на МОНТБГ – http://www.montbg.com, АЛЕКСАНДЪРБАЙКСПРО http://www.alexanderbikespro.com и Стани Цветанова Sunshine Living – https://www.facebook.com/Sunshinestany/?fref=ts

Спомоществователи: 
Хан Мадона – http://hanmadona.com/
АРТ ИНЖИНЕРИНГ – http://www.arteng-bg.com/
Жив Шоколад – http://www.christov.bio

По време на събитието ще има съпътстваща музикална програма, щанд с местно производство домашни сладка, ръчно произведени сувенири и др.

Всеки участник, регистрирал се до 10 август, ще получи домашно месен леб от пълнозърнести брашна, жив шоколад от http://www.christov.bio, на финала ще има домашно СИРЕНЬЕ, възстановителни напитки, плодове.

ВАЖНО!!! Всеки участник, регистрирал се до 10 август, ще получи състезателен номер с логото на събитието, останалите – други номера.

ПЛАНИНСКО КОЛОЕЗДЕНЕ – 13ти август

Старт: 09:30 часа

Категории:
МЪЖЕ любители – 1 обикока
МЪЖЕ елит – 2 обиколки
ЖЕНИ – 1 обиколка
ЮНОШИ – 1 обиколка

Награден фонд : 
– по 100 лв. на първите места, 50 лв. за категория ЮНОШИ, медали за 1,2,3 места.
– ХАН МАДОНА, м.Фалковец (Белоградчик) http://hanmadona.com/, дарява 3 уикенда или 3 двудневни престоя през седмицата за двама с вечери и нощувки. Персоналните номера ще представляват ваучера, който следва да се представи при настаняване. Валиден е до края на 2016 г., с изключение на националните празници. Тези награди ще се разиграват на ТОМБОЛА.

Такса участие: 20 лв. (на място)

Актуална информация във FB:
https://www.facebook.com/events/991070680948113/

Техническо описание на трасето:

Дължина на една обиколка : 21 км
Обща денивелация на изкачване – 1050 м Д+
Обща денивелация на спускане – 1050 м Д-
GPS следи: https://www.dropbox.com/s/8swgvg918gw2wzb/ТРИ%20ЧУКИ%20МТБ.rar?dl=0

Стартира се със спускане по земен път с леки подвижни камъни и затруднено сцепление, спускането продължава през м.Гушовски манастир по земен път през поляна с леки коловози до реката. Следва изкачване предимно по червен триаско-буценщайнски път с нормален на повечето места наклон. Минавате покрай връх Алденци, където се откриват прекрасни гледки на 360 градуса. Изкачване в гориста местност. В края на изкачването се достига до алпийска растителност с още гледки. Пътят подсича върха на около 300 м под главното било през местността Деяница и леко започва да спуска. Следва леко качване с още 200 м денивелация през изключително красива и девствена иглолистна гора. Пътят ви извежда в алпийската билна част, малко над извора на река Огоста с невероятна ПАНОРАМА! Оттам започва спускане само по пътека с обща денивелация 900 м! След алпйската част пресичате реката и навлизате в иглолистна гора. Пътеката достига до Краварника (тухлена постройка с обор!) и оттам започва палаво спускане по игрива пътечка през гората. В края на пътеката се излиза на стръмен изоставен горски път, който завършва на финала. 

ПОДКРЕПИТЕЛЕН ПУНКТ на 16 км и на СТАРТ/ФИНАЛА

Участниците трябва да имат:
Изправен велосипед
Каска
Ръкавици
Физическа и техническа подготовка (трасето не е за начинаещи)