Успех за Станимир Меразчиев в Megavalanche 2016

Състезателят на Riders United/RAM Bulgaria Станимир Меразчиев отново последва мечтата си за участие в Megavalanche и този път се завърна с голям успех – 1 място в категория 30+ и 10 място в общото класиране на Mega Challenger. Всичко това при над 300 участници! Уверете се сами, като намерите името му на първата страница в горните редове на класирането:

http://www.ucc-sportevent.com/wp-content/uploads/MEGA16-CHALLENGER.pdf

Megavalanche е може би най-известното състезание в дисциплината DH маратон. Провежда се всяка година във френските Алпи, началото му е повече от десетилетие назад във времето, а интересът към надпреварата е огромен (над 2000 човека). Местата на старта са ограничени, до тях се достига след квалификации, а този път Стани не просто достигна до финала, но даде и най-доброто време в своята категория.

Да си призная, в рамките на Megavalanche има толкова много стартове, че дори не бях сигурен с какъв статут точно е този, в който Стани завърши първи. Името на неговия старт е Mega Challenger и това състезание се провежда в събота, докато същинският старт с участието и на професионални състезатели е днес, в неделя. Mega Challenger e междинна категория между аматьорите и най-силните участници. Както вече споменахме, за финалите състезателите се подреждат чрез серия от квалификационни спускания, които протичат в рамките на цяла седмица. Първите 35 от всяко такова спускане участват във финалите в неделя. Вторите 35 карат в събота в старта Mega Challenger – точно тук се състезаваше Стани. Всички извън тази бройка участва в състезанието Mega Amateur, което също се провежда в неделя.

За Стани това не е първо участие в състезанието и след миналогодишното издание той сподели, че няма друго подобно усещане, като да застанеш на старта при ледника и да караш с още стотици хора надолу в продължение на един час. Какво ли е усещането сега? Ще трябва да изчакаме, за да ни каже.

Радваме от сърце на успеха му. Браво, Стани!

Повече подробности за състезанието можете да видите тук: http://www.ucc-sportevent.com/megavalanche-alpe-dhuez-en/.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>