Родопски уикенд с нотки на ендуро – 9-10 юли 2016

Biking Tours ви канят на поредното приключение с велосипеди – този път в Родопите в разгара на лятото.

ПРОГРАМА

Ден 0, 08.07.2016

Пристигаме между 19-22 ч в къща за гости “Тошев и Фамилия“, с. Стойките. Цената на нощувка е 15 лв. на легло! Във всяка стая има собствен санитарен възел. В къщата има голяма трапезария с кухня, където ще имаме удоволствието да си приготвим сами храна, да вечеряме и закусваме. 

GPS координати на обекта: 41.6539, 24.6358
http://www.bgvakancia.com/offer/2991/

Ден 1, 09.07.2016 г.

Изчакваме пътуващите сутринта, ако има такива, и най-късно в 10 ч. ще тръгнем от площада на с.Стойките по посока вр. Голям Перелик. Изкачваме се по асфалтов път до Музея на мечките, който се намира в подножието на върха. Там ще отделим 20-40 минути за почивка и желаната доза бира, след което се спускаме по технична пътека с дължина 3-4 км към с. Солища и малко преди селото се отделяме по панорамен път, който ще ни изведе в местността Айше Кулак. Оттам достигаме до Пампорово Байк Парк, където ще преценим нивото на групата и ще направим по няколко спускания по трасетата на Пампорово. Задължително ще направим едно спускане към Смолянски Езера, където ще отделим време за обяд и почивка. В края на деня ще се върнем отново в къщата за гости по горски път.

За деня е предвидено каране между 30-40 км с около 1300 м положителна денивелация и малко повече отрицателна. 
Вода по маршрута има.

Ден 2, 10.07.2016 г.

Когато групата закуси, проверяваме велосипедите и се отправяме на преход. През днешния ден сме организирали маршрут от Стойките през Пампорово до Смолян и отново финалът е в Стойките. Ще се качим до Пампорово по познатия вече панорамен път и оттам ще се отправим на югоизток в посока на красивия родопски град. Карането ни започва с горски път, който минава високо над село Левочево и по много красива и приятна пътека слиза в с. Бостина. Оттам имаме няколко километра асфалт и достигаме до с. Писаница, а след още 2-3 км и до с.Хасовица. Следва нова доза черен път и божествена пътека, която ще ни отведе до кв. Дунево в Смолян. Ще отделим време за обяд и ще покараме още малко, за да достигнем още една от интересните пътеки над Смолян, която ще ни свали в кв. Райково. След това се връщаме отново в Стойките, където си измиваме велосипедите, ако има нужда, и отпътуване. Връщането може да стане по два начина: Смолян – Левочево – Пампорово – Стойките или Смолян – Смолянски езера – Лифт Снежанка – Стойките (по пътека).

Днешното каране е също около 30-40 км и има много разнообразни пътища и гледки. 
Вода има! Бира също!!!
––––––––––––––––––––––––––––-
Препоръчваме на всеки участник да носи със себе си дъждобран (за прехода) и топли и сухи дрехи и обувки за подмяна (в случай на лоши метеоролгични условия и дъжд).

Нощувки: И двете нощувки са в къща за гости „Тошев“ на цена по 15 лв. на вечер.

Храна: Може да се организираме общо и да си приготвим, а може и да си поръчаме домакините да ни направят. В къщата има напълно оборудвана кухня с малка механа.
––––––––––––––––––––––––––––
Организационната такса за събитието е 50 лв. Тя включва водач/и, застраховка злополука, както и транспорт при извънредни ситуации! Таксата не включва билет и/или карта за лифта в Пампорово Байк Парк.

Имаме възможност да подсигурим транспорт за хора и велосипеди от София до Стойките и обратно, като цената за транспорта е 40 лв. в двете посоки!

Записването става на e-mail: [email protected] или на тел. 0888881245 – Нено Делирадев.
Краен срок за записване 07.07.2016 г.
Моля, изпращайте три имена, ЕГН и актуален телефон, както и мнение за храна.

Очакваме Ви!

https://www.facebook.com/events/196386627425106/

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>