Тридневен велотур Изворите на Арда – 24-26 юни 2016

Пътешествие със социална и природозащитна кауза

Турът е част от програмата на Фестивала на дивите цветя. Тридневният вело-поход в Родопите дава възможност на любителите на планинското колоездене да се запознаят с някои от най-красивите природни забележителностите в долината на Горна Арда, да се любуват на прекрасни цветни поляни и да заснемат едни от най-редките растения на България. Необходим е опит с колело по разнообразни планински терени, вкл. горски и черни пътища.

Ден 1 (24.06.) – Начало на велотура – среща в 12 ч. край с. Турян (разклона за с. Пещера).
Спускаме се по черен път до долината на река Арда, след което продължаваме по асфалт. Възможност за посещение на Гарга дере (карстова забележителност с множество редки растения), наблюдение на силивряк (орфеевото цвете, символ на българската природа), посещение на пещера Ухловица и на Агушевите конаци в с. Могилица. Привечер с леко изкачване достигаме с. Горна Арда, където ще бъдем посрещнати от сърцати домакини и ще нощуваме в уютни къщи за гости. Общо каране за деня – около 25 км.

Ден 2 (25.06.)
Същинският ден за планинското колело. Изкачване до изворите на река Арда, почивка на Дядова ряка с възможност за хапване на прясна печена пъстърва. По горски път с много горски ягоди достигаме защитена местност „Ливадите“ (находище на родопски крем край с. Сивино). Спускане по асфалтовия път до с. Смилян и настаняване в къщи за гости. Общо каране за деня – около 25 км.

Ден 3 (26.06.)
Възможност за посещение на Музея на смилянския фасул и на мандра „Млечен дом“. Карането започва със стръмно изкачване, следват прекрасни гледки и много цветя. След обяд – спускане до гр. Смолян. Общо каране за деня – около 20 км.

Такса за участие – 87 лв.
Цената включва:
– 2 нощувки със закуска в къщи за гости при настаняване в двойни, тройни или четворни стаи
– транспорт на багажа
– квалифицирани водачи (цялата групата се движи с темпо, зададено от водачите)
– представител на фирмата, осигуряващ логистична подкрепа
– 5 лв. за нуждите на организаторите на Фестивала на дивите цветя
Доплащане за единично настаняване: 35 лв.
Срещу доплащане от 60 лв./човек с велосипед осигуряваме транспорт от София до гр. Смолян и обратно.

Цената не включва:
– входни билети за посещение на музеи и забележителности, както и храна извън посочените закуски
– ремонт на възникнали повреди по велосипедите

Краен срок за записване: 21 юни


ОТСТЪПКИ:
– 5 лв. на човек, споделил обявата на своята стена и поканил чрез Фейсбук минимум 5 свои приятели;
– предвиждаме отстъпка от цената за големи групи от над 4 човека.

Имайте предвид
– Екскурзията ще се състои при минимум 12 записани пълноплащащи участници.
– Програмата може да претърпи промени поради независещи от туроператора причини или за да се подобри качеството на продукта.
– Преходът не е подходящ за хора с ограничена физическа подвижност и сърдечни заболявания.
– Подробна и полезна информация за екскурзията ще бъде споделена във Фейсбук и разпратена по мейл 3 дни преди началото на тура.

– Записванията се приемат само в писмен вид на [email protected]. Необходимо е да изпратите мейл с Вашите имена на кирилица, ЕГН и номер на личната карта (тази информация е необходима за застраховката). Цялата сума за екскурзията трябва да бъде заплатена до 3 работни дни, след като е направена резервацията, в противен случай резервацията автоматично се анулира. Окончателното плащане трябва да бъде направено до 9 дни преди началото на екскурзията. Законът за туризма ни задължава да сключим договор за пътуването. Договорът може да бъде подписан в офиса на фирмата или да бъде изпратен по е-майл за да бъда подписан и сканирано копие да бъде върнато на ел. пощата на фирмата.

– Плащането за екскурзията може да извърши по банков път (ще Ви изпратим ел. фактура с банковата сметка на фирмата), с дебитна/кредитна карта или в брой в офиса на Травентурия. Офисът се намира в гр. София, жк Лозенец, ул. „Горски пътник“ 54 (в близост до бившия хотел Кемпински и метростанция Джеймс Баучер).

Анулации: В случай на направен писмен отказ от пътуването, туроператорът удържа следните неустойки:
– до 10 дни преди дата на пътуването – няма неустойки;
от 9 до 4 дни преди датата на пътуването – 60% от общата стойност на пакета;
– по-малко от 3 дни преди пътуването – 100 % от общата стойност на пакета.

За контакт: [email protected], 02/4890885

КАУЗА:
– В цената на екскурзията е включено дарение от 5 лв. за организаторите на Фестивала на дивите цветя;
– Настаняването е в къщи за гости, чиито домакини са съхранили автентични родопски традиции;
– Една от целите на велопрехода е да популяризира природата и туризма в един сравнително слабо известен район на България.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>