Български градски серии 2016, 1 кръг в Плевен – класиране и репортаж от организаторите

Успешен старт за Българските градски серии

Колоездачи от цяла България премериха сили в шеметна байк надпревара

Близо 120 човека от цялата страна се включиха в първия кръг от Българските градски серии! Зрелищният турнир предизвика едни от най-добрите родни колоездачи в екстремно съревнование в сърцето на Плевен.

Състезанието се проведе навръх празника на града с любезното съдействие на Община Плевен. Състезателното трасе беше дълго малко над 1 км и включваше в себе си множество интересни елементи от градската среда, съчетани със сериозно количество дървени конструкции, стълби, скокове и др.

Участниците в състезанието бяха разделени в общо 5 отделни категории – юноши, мъже, ветерани, жени и хардтейл.

Най-добро време за деня – 1:44.06 успя да постигне Стивиан Гатев, който въпреки скорошна контузия се справи блестящо и заслужено се качи на първото стъпало на почетната стълбичка при мъжете.  След него във временното класиране се наредиха Росен Ковачев и плевенчанина Боби Крумов.

При юношите конкуренцията беше много голяма, а най-добре с техничното трасе успя да се справи Теодор Мавродиев от Петрич. На второ и трето място след него се наредиха  Денислав Ангелов и Калоян Кисьов.

В категорията на ветераните надпреварата спечели Димитър Гайдов, който направи блестящо завръщане след няколко годишна пауза в състезателната си кареиера с време 1:54.70 и много стабилно каране през целия ден. След него се класираха Петър Дойчев и Любомир Тодоров.

При дамите най-добре се справи едва тринадесетгодишната представителка на отбора на Райдърс Юнайтед –  Виктория Генова от Бургас. След нея на почетната стълбичка се подредиха Маргарита Христова и Виктория Гончева.

При участниците с колела с твърди рамки, без задно окачване, за най-кратко време по трасето във финалното спускане успя да премине Стефан Павлов. На второ място след него се класира Димитър Николов, следван от Александър Иванов.

Ето и списъците с пълното класиране:

Вторият и финален кръг на тазгодишните Български Градски Серии ще бъде идната неделя (22 май) в Габрово. Именно там преди пет години се зародиха градските състезания по спускане в България. Събитието “Gabrovo Challenge City DH” бе първото подобно за страната ни и оттогава насам се провежда ежегодно с подкрепата на Община Габрово и като част от Габровския Карнавал.

Тази година победителите в сериите ще си тръгнат с паричен награден фонд от над 2000 лева, както и много предметни награди, предоставени от спонсорите на събитието – БМВ България, Мегатайм ЕООД, Ram Bikes, магазин Drop IN Bike и Animal България.

Организаторите на Българските Градски Серии подканят всички жители и гости на Габрово да заповядат на състезанията и да бъдат част от едни от най-интересните спортни събития тази пролет.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>