Велоразходка в Дивия запад – 4-5 юни 2016

Има едно място в България, което е характерно със специфичния си релеф и скални формирования. То е само едно и всички сте чували и най-вероятно виждали – Белоградчик и прочутите Белоградчишки скали.

Уникалността и красотата на тези земни форми, съчетана с обгръщащата ги зеленина, спокойствие и изобилие на живот, прави това кътче истински рай за хората, обичащи близостта на природата и истински наслаждаващи се на спектакъла, който майката Земя е сътворила. Там, между тези исполини в различни форми, има безброй много пътечки и черни пътчета, по които ще минем с велосипедите, безброй много места със спиращи дъха гледки, безброй много красота, която ще видим, „яздейки” любимите си „кончета”.

Тази екскурзия ще бъде с цел да ви покажем и запознаем с вело-маршрутите около този български град, толкова важен в древността. Да посетим две уникални пещери – Лепеницата и Венеца, ще направим обиколка на крепостта по пътеки, водещи към нея през „приказен” пейзаж и ще усетим духа и ритъма на живота в тези земи.

Ще нощуваме в хан „Мадона” на нашия приятел и съратник – планинския колоездач Радо, който е и един от главните виновници за организирането на небезизвестното състезание „Rocks N’Roll”.

Като цяло се заформя едно доста добро изкарване и доста добро каране. Който не вярва, нека дойде да се убеди лично!

Цена: 120 лв./човек (при група от минимум 6 човека)
Цена: 170 лв./човек (при група от минимум 4 човека)
Цена за по-голяма група се прави при запитване. Има възможност екскурзията да стане тридневна, като цената се увеличава с 50 лв./човек/ден при група от мин. 6 човека и с 60 лв./човек/ден при група от мин. 4 човека.
Цената включва: транспорт от София до Белоградчик и обратно, квалифициран планински вело-водач, нощувка в хотел „хан Мадона” 3***, планинска застраховка, якета против вятър и дъжд и челници (ако се налага употребата им). 
Ако нямате подходящ велосипед и каска, може да наемете от нас на цена 15 лв./ден.

Записванията стават минимум две седмици предварително поради ограничения брой места за нощувка и при заплащане на капаро от 50% от стойността на екскурзията.

Препоръки: 
• Всички се движат в група с едно темпо, което определя водача;
• При неподходящи метеорологични условия, водачът има право да промени програмата или маршрута;
• Преходът е достъпен за хора без здравословни проблеми със сърцето, краката или други заболявания, ограничаващи активната физическа дийност;
• Носете подходящи и удобни за каране и ходене обувки, желателно водоустойчиви, резервен чифт маратонки, джапанки, топла блуза или яке, но не много обемисто, шапка, слънчеви очила, дрехи за преобличане при изпотяване, репелент, крем против слънце, фотоапарат;
• Носете си суха храна, ядки, енергийни десерти или сушени плодове за времето на прехода;
• Носете достатъчно вода.

Очакваме ви на:
www.nomadteam.bg

https://web.facebook.com/events/476686442522316/

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>