Schwalbe пусна на пазара резачки за грайфери

Може и да ви звучи като шега, но Schwalbe представиха веднага след първия кръг от Световната купа специализиран инструмент за подрязване/скъсяване/променяне шарката на протектора при гуми за планинско колоездене.

Не е тайна, че много от механиците в професионалните отбори често прибягват до модифициране на грайферите, за да направят някоя добра шарка перфектна за конкретните условия по трасето.  Има дори нови модели гуми, които са се появявали след такива намеси. До подобни манипулации прибягват и по-претенциозни колоездачи-любители, които имат идея как да подобрят поведението на определена гума. Най-често бива намалявана височината на бутоните на гуми за кал, за да завиват по-добре на сухо и да имат по-ниско съпротивление, но и да осигуряват достатъчно сцепление на рохкави/прашни почви или в не много кални и хлъзгави условия. Подрязването често се използва и при леко износени грайфери, за да им върне острите ръбове, осигуряващи по-добро сцепление.

Не че досега не е имало инструменти, с които желаещите да подрязват гумите, но резачките на Schwalbe, бидейки проектирани специално за целта, имат както добре наточени остриета, така и регулируем ограничител, който позволява да се работи прецизно и всеки грайфер да е подрязан на еднаква височина.

Новият инструмент на Schwalbe ще се продава от края на април в специализираните веломагазини.

http://www.schwalbe.com/

http://www.velomania-bg.com

Етикети: ,

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>