Sram 2017: Подобрения в спирачките Guide

В първия момент човек би се зачудил защо и какво биха могли да променят Sram в спирачките от серията Guide, които са на пазара едва от 1-2 години и засега като че ли се ползват с добро име сред потребителите. Имаше обаче някои дребни детайли, които бяха разработени за Guide Ultimate и липсваха при останалите модели. Добрата новина е, че от следващия сезон спирачният апарат S4 ще се използва при всички модели от тази серия – Ultimate, RSC, RS и R.

Ако не се досещате за какво става дума, веднага ще изброим насоките, в които спирачният апарат S4 е по-добър от досегашните:

1. По-добро охлаждане
То е постигнато чрез няколко малки, но важни елемента. На първо място, отворът/прозорецът за накладките е малко по-широк, така че по-голям въздушен поток да преминава през него и да охлажда накладките и диска. Наред с това буталата са със специален изолиращ буфер откъм накладките, който пречи на топлината да се пренася към флуида и системата. Третият важен детайл е т.нар. Heat Shield – пластини между накладките и тялото на спирачния апарат, които също играят ролята на изолатор.

2. По-лесно пълнене и обезвъздушаване
Sram обединяват тези технологии под името Bleeding Edge. Става дума за оптимизиран път на флуида в спирачния апарат, както и за специален порт и предназначен за него свързващ адаптор (преходник), който уплътнява максимално добре системата и предпезва от проникване на въздух и замърсители по време на обезвъздушаването/пълненето на спирачката.

3. По-дълга и безпроблемна експлоатация, благодарение на новия дизайн и специално покритие на буталата, както и по-добри уплътнения, като целта е буталата всеки път да се връщат в леглата си гладко, равномерно и безпроблемно.

Наред с всичко това има и подобрен механизъм/дизайн на регулатора за отдалечеността на спирачното лостче.

Ето как изглеждат трите обновени спирачки за 2017 година, като са посочени и препоръчителните цени за Европа:

GUIDE RSC
224 евро

GUIDE RS
168 евро

GUIDE R
145 евро

www.sram.com

www.bikelab.bg

Етикети: , , ,

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>