Карай смело – 2 април 2016

Спортен клуб „Байктраял София“ заедно със сдружение „Велоeволюция“ дават началото на поредица от обучения за градско колоездене – „Карай Смело“. Липсата на качествена вело инфрастктура в София ни предизвика да създадем алтернативата – по-добре тренирани колоездачи, които да могат да се справят с всякакви ситуации в града и които да имат самочувствието и качествата да „летят“ в града.

„Карай смело“  се провежда в рамките на два часа и е за тези, които искат да са бързи на колело. Комбинацията между спортните техники от байктраял и уменията на опитните градски колоездачи от Велоеволюция превръща движението с велосипед в сигурно удоволствие и бърз транспорт. С нас ще разберете кога, как и къде карането редом с автомобилите е безопасно. Ще ви покажем как да усвоите някои важни техники от майсторското управление на велосипед.

Нашата голяма цел е да видим все повече добре подготвени хора на колело. Всички ние, които караме колело в градска среда знаем огромните ползи от този транспорт. За нас няма задръствания, съчетаваме спорта с транспорта и се радваме на хубавото време. Създаваме „Карай смело“ за да ви покажем различните перспективи:  тази на пешеходец, шофьор, колоездач и моторист, с което да ви помогнем да се чувствате по-сигурни в придвижването с велосипед, защото вярваме, че това е по-бързият, ефективен и оптимален транспорт за града.

По време на „Карай смело“  ще можете да научите някои основни техники за преминаване през различни препятствия като бордюри, стълби, неравности, заобикаляния, все умения, които са нужни в ежедневното колоездене. Кратко запознаване с правилата за движение, съвети за избор на маршрут и преминаване през различни типове кръстовища са останалата част от обучението.

Къде: Големите стълби на Паметника на Съветската Армия.

Кога: 2 Април, Събота. Начало 11:00, Край 13:00.

Кой ще води обучението:

Спортен клуб „Байктраял София“ е създаден 2008 г. и обединява най-добрите български байктраял карачи, организира и провежда демонстрации, състезания и обучения, чрез които популяризира и развива спорта „байктраял“ (biketrial, trials) в страната ни. Повече подробности за клуба, можете да намерите тук: http://www.btsofia.com/

Сдружение „Вело Еволюция“ :

От 2007 г. насам Велоеволюция се занимава с градското колоездене като вид транспорт.  През последните три години организираме велосипедни обучения за начинаещи градски велосипедисти – разясняваме правилата, развиваме умения, показваме хитрини и маршрути за бързо и безопасно движение с велосипед из града. Всичко за нас: www.velobg.org