Резултати и видео от състезанието в Тирнавос на 19-20 март

Както съобщихме преди няколко дни, 25 българи се отправиха на 19-20 март към Гърция, за да се включат в едно от ранните DH състезания там. Че ще успеят да превземат някои от челните места не се съмнявахме, но все пак ето и доказателства за това:

Най-добро класиране сред българите направи младата ни надежда Теодор Мавродиев от клуб Виво. Той се състезаваше в категория юноши и там се класира на първо място, но това нито е изненада, нито е всичко по темата, защото Тедо всъщност даде най-доброто време сред нашите участници и зае трето място в общото класиране, непосредствено след двамата най-бързи при мъжете.

Като стана дума за мъжете в категория елит, Стивиан Гатев (Bike House) успя да достигне третото място. За жалост и този път не се мина без съмнения относно честността на надпреварата. Хора от българския лагер твърдят във Facebook, че е имало някои организационни обърквания и че победителят в състезанието, Константинос Андриотис, е бил допуснат втори път до финално спускане, което всъщност му е позволило да подобри времето си и да спечели състезанието. Втори в елитната категория се класира Кристос Дервенис.

Ето и още няколко позиции, спечелени от нашите участници, които си струва да отбележим:
Йоан Нейчев – 7 място в категория Елит
Павел Козарски – 9 място в категория Елит
Валентин Тенев – 6 място юноши
Румен Белезирев – 10 място юноши
Минчо Димитров – 11 място юноши
Пресиян Нанев – 12 място юноши
Лъчезар Савов – 13 място юноши
Маргарита Христова – 4 място жени.

Интересна подробност е, че най-многобройната категория в състезанието е била тази на юношите.

Ето и един видеоклип от състезанието:

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>