Rock Shox обновява Reverb за 2017 г.

В последните години понижаващите колове за седалка се превърнаха в едни от най-важните компоненти – и за потребителите, и за производителите, които се надпреварват да предлагат нови модели и различни технически решения. Като се замисли човек, няма нищо нелогично в тази пазарна ситуация. Въпреки някои вродени недостатъци, понижаващите колове са толкова полезни за една немалка група карачи, че те са готови да преглътнат високата цена (сравнима с прилична вилка например), за да си набавят тази удобна функционалност. При засилващата се конкуренция в този сегмент обаче е ясно, че рано или късно ще остане място само за най-добрите и никой от производителите не смее да си почива комфортно върху стари лаври.

Това обяснява защо за 2017 г. ще видим ново поколение на модела Reverb на Rock Shox, който е един от най-често използваните (включително вграждани в готови велосипеди) понижаващи колове от висок клас на пазара и се ползва с репутацията на един най-добрите подобни продукти. Както и досега, той ще се предлага в две разновидности – Reverb и Reverb Stealth. Основната разлика между тях е, че при Reverb маркучът за дистанционно управление минава външно и се закрепва към главата на скобата за седалката, докато при Stealth той е скрит в рамката и се закача към дъното на кола.

Външно новите модели се различават твърде малко от досегашните, но Rock Shox твърдят, че вътрешно всеки един детайл е преосмислен и, ако е било нужно, променен, за да стане продуктът още по-надежден, още по-безпроблемен и издръжлив във времето, още по-изпипан. Плаващото вътрешно бутало е изцяло ново, изработка на SKF; припокриването на втулките е по-голямо; всички уплътнения и други дребни елементи също са тествани и ревизирани с оглед на максимална издръжливост.

При новите модели дължината на кола в разгънато състояние е в пряка връзка с възможността за промяна на височината, т.е. на всяка дължина съответства определен ход на кола. Диаметрите, между които можете да изберете Reverb, са 30.9, 31.6 и 34.9 мм.

Дистанционната команда, по която няма промени, защото е достатъчно удобна и обичана от потребителите, може да е със самостоятелна скоба за кормилото или с монтаж за комбинираща скоба Matchmaker X. Запазва се и възможността за регулиране скоростта на на разгъване.

При Reverb Stealth се предлагат общо 4 дължини: 340 мм със 100 мм ход, 390 мм със 125 мм ход, 400 мм със 150 мм ход и 480 мм със 170 мм ход. Последните два варианта са подходящи за хора, които искат да постигат максимално намаляване височината на седалката за най-стръмните и технични пътеки. Теглото на най-леката конфигурация (340 мм със 100 мм ход, 30.9 диаметър и маркуч 1300 мм) е 560 грама. Цената на този модел е 514 евро.

Reverb се предлага само в две дължини – 340 мм със 100 мм ход и 390 мм със 125 мм ход. При него теглото е с 40 грама по-ниско (520 г за идентична конфигурация), цената също – 436 евро.

www.sram.com

www.bikelab.bg

Етикети: , ,

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>