Байк и рън за Чепън – 23 април 2016

Неусетно ежегодното състезание „Байк и рън за Чепън“ навърши цели 5 лета! Традиционната забавна и атрактивна надпревара тази година ще се проведе на 23 април 2016 г. и за пореден път  ще привлече в района на Драгоман и Чепън планина любителите на планинското бягане и колоездене от всички възрасти и степен на подготвеност.

Организатори са магазини „Стената“ и Adventura, в партньорство с община Драгоман.

И по двете направления – за бегачи и колоездачи, желаещите да участват отново ще могат да избират между дисциплините маратон (42 км, мъже/жени) и полумаратон (21.3 км, мъже/жени). Категориите по възраст остават непроменени – юноши (до 18 г.) и старша (над 18 г.). Единственото необходимо условие за включване на юноши е представяне на предварително попълнена декларация от родител, която може да се изтегли оттук:  http://on.fb.me/1iEJCwI

С особено внимание към най-малките, събитието предвижда и детски състезателен маршрут  на площада пред общината с допълнителни забавления и изненади.

Наградният фонд тази година е осигурен от SCOTT, Julbo, Deuter и магазини „Стената“.
За добрия тонус и сила на състезателите ще се погрижат от NICS, които ще предлагат енергийни блокчета от изцяло природни съставки.

Таксата за участие и в двете състезания е както следва:

– Ранна регистрация 15 лв.  до 13 април 
– Късна регистрация 20 лв. до 21 април
– В деня на старта 23 април – 25 лв.

Регистрация, пълна информация за маршрутите, условия за участия и начини на плащане:

Байк за Чепън: http://goo.gl/s18rok
Рън за Чепън: http://goo.gl/78Cd81

След успешно извършена регистрация в платформата www.drace.bg, участниците ще могат да заплатят такса за участие и вземат състезателните си номера от магазини „Стената“ и на място, преди началото на състезанието.

ВАЖНО: Препоръчително е след регистрация състезателните номера да бъдат взети от магазини „Стената“ (при представяне на платежен документ или със заплащане в магазина), за да се избегнат опашки, причиняващи евентуални забавяния при старта на състезанието. Допълнително ще оповестим на стената на събитието, когато състезателните номера са налични в магазините. Следете ни за актуална информация!

И тази година за техническата изправност на състезателните велосипеди ще се грижи мобилна работилница Fix&Ride, а от Compass Bikes ще можете да наемете подходящ велосипед при липса на собствен: [email protected] или 0876 242 845.

Мястото на срещата е гр. Драгоман, площада пред Общината, началният час е 8:30 ч.
Старт на бягането е от 9:30 ч., на вело състезанието – от 10:30 ч.

И през 2016 г. е актуална опцията за безплатен превоз до състезанието с влак на БДЖ по линията София-Драгоман, във вагон, специално обособен за участниците в „Байк и рън за Чепън“. Очаквайте подробности!

За контакт : [email protected] , +359 88 495 6666 , +359 2 418 3068, +359 2 989 0538

За състезанието:

Основна цел на „Байк и Рън за Чепън“  е да популяризира велосипеда и бягането като здравословни начини за придвижване. Събрало близо 500 участници през 2015 г.  състезанието посреща все повече ентусиасти, желаещи  да премерят силите си в тези набиращи все повече популярност  спортни дисциплини. Същевременно събитието се стреми да популяризира сред загрижената за природата млада и активна публика една слабо позната туристическа дестинация в близост до столицата – красивата Чепън планина и Драгоманското блато. Партньор в това ключово начинание е Сдружение за дива природа „Балкани“, организиращо турове и наблюдение на птици сред живописния пейзаж на региона при предварителна заявка в Център за опазване на влажните зони „Драгоманско блато“.

Как да се регистрирате за тази програма – очаквайте инфо!

https://www.facebook.com/events/975889059161840/

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>