Rock Shox 2017: Recon Silver | Sektor Silver | 30 Gold

Скъпите компоненти винаги привличат повече интереса на медиите, но значението на продуктите в средния ценови клас е огромно и Sram добре знаят това. Поредната порция нови продукти от американския производител за 2017 г. включва няколко вилки, които са достъпни като цена и със заявка за добри качества, така че вероятно ще ги видим монтирани на много велосипеди през следващия сезон.

Първият продукт в тази „сводка“ е Recon Silver RL. Характерно за него е, че използва нови ботуши и корона, които са заимствани директно от по-скъпия модел Reba, но ги комбинира със стоманени горни тръби, само че по-къси от досегашните, което води до намаляване на теглото (1960 грама). В тази насока въздушната пружина Solo Air също дава своя принос, а за плавната и надеждна работа на вилката се грижи системата Motion Control, която предлага реглаж на нискоскоростната компресия със заключване + реглаж на разгъването. вилката ще се предлага в няколко разновидности по отношение на ход, допълнителни опции и размери на колелата:
– Ход – 80, 100, 120 мм
– Варианти за 27.5, 27.5 Boost, 29, 29/27.5 Boost
– QR осq 15×100 мм проходна или 15х110 проходна ос
– Възможност за дистанционно заключване от кормилото OneLoc
– Прав или конусовиден стержен, куха алуминиева корона, прави стоманени горни тръби с диаметър 32 мм

Recon Silver RL ще е налична на пазара от месец май 2016 г. с цени между 256 и 322 евро.

При модела Sektor Silver RL характеристиките са сходни, само че при по-голям ход на вилката – 130, 140 или 150 мм. В конструкцията на тази вилка няма промени, но има такива в патрона за амортизация, който вече стандартно е Motion Control. До момента този вариант на модела използваше система за амортизация TurnKey.  Sektor Silver RL се предлага в същите размери, споменати при Recon, само че при него няма вариант с QR ос. Теглото също е малко по-високо – 2190 грама, а цена не е посочена, защото това е продукт само за вграждане в готови велосипеди.

И накрая стигаме до модела 30 Gold, който за 2017 г. ще се предлага с малко по-висока цена (от 376 до 464 евро), но за това си има причина – в новия си вариант тази вилка също използва патрон Motion Control, а не досегашната система TurnKey. Името на продукта показва две неща – горните тръби са с диаметър 30 мм и са от алуминиева сплав с гладко покритие чрез анодизация. Тези детайли водят до много приятно тегло – 1841 грама за размер 27.5. Вярно е, че с по-тънките горни тръби и без проходна ос тази вилка е насочена отчетливо към ХС велосипеди, но пък позволява окомплектоването на леки такива с по-достъпна цена. Ходът е 80, 100 или 120 мм, а много важен детайл е това, че 30 Gold се предлага и в 26-цолов вариант, освен основните (вече) за пазара 27.5 и 29.

www.sram.com

www.bikelab.bg

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>